Swiss Re, як і інші перестраховики, покидає Net-Zero Insurance Alliance


Swiss Re, як і інші перестраховики, покидає Net-Zero Insurance AllianceПерестраховик Swiss Re оголосив про вихід зі складу Net-Zero Insurance Alliance (NZIA), ставши четвертою перестраховою компанією, яка це зробила.

Swiss Re була одним із засновників, коли Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) було запущено на кліматичному саміті G20 у Венеції у 2021 році.

Співзасновництво Альянсу було способом «працювати з іншими перестраховиками та страховиками, щоб розвивати свою стратегію переходу до економіки з низьким рівнем викидів вуглецю».

Однак в 2023 році провідні компанії страхової та перестрахової індустрії покидають Альянс, дехто посилається на занепокоєння щодо того, чи можуть виникнути проблеми, пов’язані з антимонопольним законодавством, коли ринок просувається до своєї програми чистого нуля, а законодавці США останнім часом відмовляються від ініціатив ESG.

Тиск на членів NZIA зростає, і консорціум республіканських генеральних прокурорів штату (AG) написав страховикам у Net-Zero Insurance Alliance (NZIA), висловлюючи занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань щодо співпраці з іншими страховиками та власниками активів.

Оголошуючи про вихід із альянсу, Swiss Re зазначила, що стратегія сталого розвитку перестраховика залишається незмінною.

Інші перестраховики також висловили думку про те, що, незважаючи на вихід з Альянсу, нічого не змінюється в їхній місії просування до стійких практик і світу з нульовою чистотою.

Ще в квітні німецький гігант перестрахування Hannover Re оголосив, що після ретельного розгляду він вирішив вийти з NZIA. У той час як Hannover Re не надала детальної причини виходу з NZIA, Munich Re раніше підкреслювала антимонопольні занепокоєння як обмеження обсягу своїх цілей декарбонізації, коли оголосила про вихід з Альянсу, тоді як Zurich відзначив бажання зосередити свої ресурси на підтримці своїх клієнтів.

Зараз три члени-співзасновники покинули NZIA, Munich Re, Swiss Re та Zurich.  | Форіншурер