Allianz Group залишається міноритарним власником 49,9% свого бізнесу в росії


Allianz Group залишається міноритарним власником 49,9% свого бізнесу в росіїНімецький страховий концерн Allianz Group закрив оголошену рік тому у червні угоду з продажу контрольного пакету свого страхового бізнесу в росії. Бізнес Allianz у росії перейде під контроль російського ТОВ "Інтерхолдинг", якому належить СК "Зетта Страхування" (раніше СК "Цюріх").

"17 травня 2023 року група Allianz закрила угоду з продажу контрольного пакету акцій (50,1%) свого російського підрозділу. Allianz повністю передає контроль над своїм російським портфелем групі "Зетта Страхування" та припиняє участь в операційній діяльності бізнесу", – йдеться в повідомленні.

Водночас Allianz залишається власником міноритарної частки в об'єднаній компанії розміром 49,9%.

Угода матиме негативний вплив близько 400 млн євро на рахунок прибутків і збитків Allianz, в основному через рекласифікацію негативного впливу на курс іноземної валюти з акціонерного капіталу. На капіталізацію та грошову позицію Allianz Group це не вплине.

Угода, яка виникла після рішення Allianz скоротити страхові операції в Росії, спрямована на забезпечення безперервності для клієнтів і співробітників.

"Зетта Страхування", що належить «Інтерхолдинг», має понад 120 точок продажів у Росії та має понад 6500 агентів у більш ніж 150 містах Росії.   | Форіншурер