Страховики Флориди відчувають складнощі з перестрахуванням ризиків природних катастроф


Страховики Флориди відчувають складнощі з перестрахуванням ризиків природних катастрофСтраховики Флориди матимуть складне поновлення договорів перестрахування у червні, навіть із запровадженням нових законодавчих реформ.

За даними Stonybrook Capital, на які посилається Beinsure, у поновленнях на кінець 2022 року спостерігалося підвищення тарифів з поправкою на поновлення перестрахування майна від 35% як кумулятивний результат збитків, викликаних екстремальними погодними явищами, економічною та соціальною інфляцією та геополітичною невизначеністю.

Очікується, що страховики, які працюють у Флориді, матимуть складнощі з перестраховим покриттям. У 2022 році стихійні лиха та збільшення частоти вторинних ризиків спричинили тиск на страховиків майна, особливо в прибережних регіонах.

Перестраховики ризиків на випадок катастроф скоротили власне утримання, підвищили тарифи та змінили умови для своїх цедентів у 2022 році.

Багато перестраховиків не підтримували б будь-який ризик нижче 1:10, що призвело б до того, що цеденти отримували значне збільшення власного утримання, тоді як перестраховики також часто обмежують перестрахове покриття ризиків.

В умовах жорсткішого ретро-ринку перестраховики вагалися щодо андерайтингу, не знаючи наявних можливостей для передачі власних ризиків.

Незважаючи на те, що ринок став більш упорядкованим у 2023 році, ці ринкові сили продовжують діяти для поновлення вирішальної прибережної катастрофи 1 червня.

Найближчим часом страховики власників будинків у Флориді матимуть труднощі, оскільки у них все ще є низка відкритих претензій та позовів за минулі роки.

Оскільки середовище збитків починає стабілізуватися після реформ, витрати на перестрахування можуть скоротитися, що призведе до того, що страхові тарифи стануть доступнішими для власників будинків.

Запровадження Програми перестрахування для допомоги власникам полісів (RAP) і Програми підтримки операційного перестрахування Флориди (FORA) також допоможе певною мірою пом’якшити ринок перестрахування.  | Форіншурер