Eurohold застрахував 65% експорту зерна України у 2022 році через EIG


Euroins Insurance Group (EIG), що входить до складу компанії Eurohold Bulgaria AD, застрахувала майже дві третини загального обсягу експорту зерна з України у 2022 році, згідно з даними компанії. Таким чином, страхова група зробила важливий внесок у зусилля української держави з експорту частини врожаю зерна, надавши підтримку місцевій економіці та бізнесу під час триваючого військового конфлікту з рф.

Група EIG, що володіє українськими компаніями «Євроінс Україна» і «Європейське туристичне страхування» (ЄТС) – ключовий гравець у сфері страхування морських вантажів у Східній Європі. Страхування морських вантажів є найважливішим компонентом глобальної торгівлі, забезпечуючи захист товарів, що прямують транзитом через весь світ. В умовах військового конфлікту з рф таке покриття є особливо цінним, оскільки дозволяє українським підприємствам безпечно відправляти товари за кордон і підтримувати торговельні відносини, які приносять життєво важливий дохід місцевій економіці. Холдинг Eurohold встановив унікальний зв'язок між українськими експортерами продуктів харчування та європейськими страховиками в Болгарії та Румунії.

Минулого року EIG застрахувала близько 1 800 партій зерна на суму 5 млрд доларів, що становить 65% від загальної вартості експорту зерна з України. За даними Statista, 2022 року Україна експортувала зерно на суму USD 7,624 млрд у такі країни: Румунія (USD 1,27 млрд), Китай (USD 1,1 млрд), Іспанія (USD 0,98 млрд), Туреччина (USD 0,87 млрд), Польща (USD 0,65 млрд), Єгипет (USD 0,54 млрд), Італія (USD 0,4 млрд), Угорщина (USD 0,4 млрд), Нідерланди (USD 0,3 млрд), інші країни (USD 1,6 млрд). В Україні EIG застрахувала здебільшого поставки пшениці, соєвих бобів, кукурудзи та нерафінованої соняшникової олії.

Українські вантажі, застраховані EIG, вирушали з українських портів Чорноморськ, Одеса і Південний, а також із румунських портів на річці Дунай із пунктами призначення переважно в Європі та Північній Африці. Після початку військового конфлікту з рф керівництво Eurohold доклало величезних зусиль, щоб зберегти здатність надавати страхове покриття для таких перевезень. Більшість інших страховиків на ринку уникли ризику роботи в зоні військових дій.

Крім забезпечення страхування морських вантажів, EIG через свою українську дочірню компанію «Європейське туристичне страхування» впродовж багатьох років посідає лідируючі позиції у сфері страхування подорожей для українських громадян. З початком військового вторгнення ЄТС надала біженцям, які залишають Україну, можливість оновити свої страхові поліси дистанційно через веб-сайт компанії. Таким чином, українці були забезпечені страховим і медичним захистом за кордоном.  | Форіншурер