НБУ анулював страховій компані СПЕЙР всі ліцензії


Національний банк України анулював страховій компані СПЕЙР (ЄДРПОУ 39213513) всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Таке рішення Правління Національного банку ухвалило 11 травня 2023 року.

Національним банком у лютому-березні цього року було проведено позапланову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії. За результатами інспектування встановлено повторне порушення ліцензійних умов – страховик не дотримується обов’язкових нормативів.

2 вересня 2022 року до СК “СПЕЙР” вже було застосовано захід впливу за аналогічні порушення ліцензійних умов.

Виявлення факту повторного порушення надавачем фінансових послуг ліцензійних умов є підставою для ухвалення рішення про анулювання ліцензій. Це передбачено вимогами законодавства України, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про анулювання ліцензій набрало чинності з 12 травня 2023 року.

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами страхування, що зазначені у відкликаних ліцензіях. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.  | Форіншурер