МетЛайф за підсумками 2022 року підтвердила лідерство на ринку страхування життя України


«МетЛайф»У 2022 році МетЛайф знову стала першою серед страховиків життя за обсягом зібраних премій, сумою страхових виплат, кількістю застрахованих осіб, а також за показниками фінансової стійкості – активами та страховими резервами. Важливо, що за сумою страхових премій МетЛайф лідирує у ренкінгу Insurance TOP вже 8 років поспіль.

Минулого року в умовах воєнного стану МетЛайф стала єдиною компанією серед life-страховиків, яка не втратила обсяги бізнесу, а навіть збільшила їх, зібравши понад 2,1 млрд грн страхових платежів (приріст 0,62% у порівнянні із показником 2021-го). Майже 90% від цієї суми становили платежі за договорами накопичувального страхування.

За даними НБУ, за 2022 рік частка МетЛайф на ринку life-страхування зросла на 8% та становить 44% від сумарних обсягів премій усієї індустрії.
У 2022 році компанія здійснила понад 22,6 тисяч страхових виплат клієнтам на загальну суму майже 355 млн грн (+14% до обсягу виплат 2021 року). Виплати МетЛайф на користь клієнтів склали 40% загального обсягу виплат українського ринку страхування життя.

Найбільше коштів було сплачено за такими страховими випадками як дожиття до певного віку, травми, необхідність хірургічних втручань та госпіталізації, діагностування критичного захворювання. Крім того, з початку повномасштабної війни МетЛайф в індивідуальному порядку розглядала та проводила виплати клієнтам-цивільним особам, які постраждали внаслідок бойових дій. Станом на 01.04.2023 компанія прийняла рішення про виплату по 1 333 таких випадках на загальну суму більше 22,8 млн грн.

Активи МетЛайф станом на 31.12.2022 перевищили 6,15 млрд грн (+27,8% порівняно з показником 2021 року) та склали 30% сукупних активів галузі. Страхові резерви компанії збільшилися на 19,2% до 5,0 млрд грн та склали 29% сумарних резервів ринку life-страхування.

Інна Бєлянська, Голова Правління МетЛайф в Україні

«Минулого року, навіть у складних умовах воєнного часу, ми зробили усе можливе, щоб кожен наш клієнт та партнер зберіг впевненість в надійності МетЛайф. Їхню довіру та лояльність ми підкріпили переконливими цифрами та показниками – і це головний підсумок роботи нашої команди у 2022 році, – коментує Інна Бєлянська, Голова Правління МетЛайф в Україні. – До того ж, обсяги виплат нашим клієнтам постійно зростають, і це означає, що компанія повністю та вчасно виконує свої фінансові зобов’язання. В часи важких випробувань це наочне підтвердження захисту, який дає українцям страхування життя».

За інформацією НБУ, у 2022 році обсяги премій українського ринку страхування життя зменшилися на 17%, водночас виплати компаній на користь клієнтів зросли на 7%. За результатами 2022 року страховики життя були доволі прибутковими: середня рентабельність капіталу компаній з life-страхування становила 13%.

За період 2003-2022 рр. з початку діяльності компанії МетЛайф на українському ринку страхування життя, сумарні виплати її клієнтам склали біля 1,5 млрд грн. За даними галузевого видання Insurance TOP, протягом останніх років ПрАТ «МетЛайф» є лідером українського ринку страхування життя за обсягами зібраних премій та страхових виплат, кількістю застрахованих, активами та резервами.  | Форіншурер