S&P змінила методологію оцінки достатності та адекватності капіталу перестраховиків


S&P змінила методологію оцінки достатності капіталу перестраховиківS&P Global Ratings змінила методологію оцінки достатності капіталу страховиків та перестраховиків на основі ризику, зазначивши, що нові критерії матимуть вплив лише на 10% рейтингів у перестраховому секторі та вплинути на капітал і прибутки, пише Beinsure.

Запропоновані критерії застосовуватимуться в усьому світі для всіх страховиків та перестраховиків у секторах страхування життя, майна та нещасних випадків, охорони здоров’я, іпотеки, комерційних кредитів, а також страхування власності та перестрахування. Вони також застосовуватимуться для оцінки пов’язаних з активами ризиків страховиків облігацій.

S&P внесло зміни, які покращують здатність диференціювати ризики, підвищують глобальну узгодженість методології та підвищують прозорість і зручність використання її методології, зазначили у агенції.

«На основі тестування та припущення, що суб’єкти, які підпадають під дію критеріїв, зберігають свої характеристики кредитного ризику, запропоновані критерії можуть вплинути на 10% рейтингів у страховому секторі», – пояснили в S&P. - «Ми очікуємо, що пропозиції матимуть більш суттєвий вплив на оцінку капіталу та доходів, зі змінами в цьому ключовому факторі рейтингу до 30% страховиків».

Ці зміни можуть вплинути на до 20% окремих кредитних профілів. Нижчий потенційний вплив на рейтинги порівняно з компонентами рейтингів відображає застосування системи страхових рейтингів, методології рейтингу групи та обмежень суверенного рейтингу.  | Форіншурер