PERILS підвищила оцінку страхових збитків від землетрусів у Туреччині до $4,4 млрд


PERILS підвищила оцінку страхових збитків від землетрусів у ТуреччиніКомпанія з оцінки збитків від катастроф PERILS підвищила прогноз щодо збитків страхової галузі від серії землетрусів у Кахраманмарасі в Туреччині до 86,4 млрд турецьких лір (4,4 млрд доларів США).

Оновлена цифра значно збільшена порівняно з початковою оцінкою страхових збитків PERILS у 65,4 млрд турецьких лір (3,5 млрд доларів США), яка була оприлюднена в березні, через шість тижнів після землетрусу.

Це все ще трохи нижче суми в 5 мільярдів доларів, представленою CoreLogic і RMS ще в лютому.

Але будь-яка оцінка застрахованих збитків, безсумнівно, залишиться набагато нижчою за остаточний рахунок за економічні збитки, який Світовий банк оцінює в районі 34 мільярдів доларів.

Тим часом, PERILS повідомляє, що за офіційними урядовими даними, вартість прямих фізичних збитків становить 82 мільярди доларів, а непрямих економічних втрат - 18 мільярдів доларів. Ця оцінка не включає збитки в Сирії, а лише збитки від майнового страхування, понесені в Туреччині.

Економічні втрати в Сирії оцінюються Організацією Об'єднаних Націй у 15 мільярдів доларів.

"Страхування і перестрахування можуть відігравати центральну роль у відновлювальних роботах після землетрусу. Однак для забезпечення сталого потенціалу вкрай важливо, щоб ризик був правильно зрозумілий і міг бути оцінений точно і ефективно", зазначив Лузі Хітц, генеральний директор компанії PERILS.

Кахраманмарасська серія землетрусів складалася з трьох сильних землетрусів магнітудою 7,8, 6,7 і 7,5 балів за шкалою магнітуд, що сталися 6 лютого вздовж південно-західного краю Східно-Анатолійської системи розломів і спричинили сильні підземні поштовхи в південно-центральній Туреччині та північно-західній Сирії.

Подія спричинила величезні людські жертви: за останніми офіційними даними, кількість загиблих склала 50 783 в Туреччині і 8 476 в Сирії. Кількість поранених оцінюється в 107 204 в Туреччині і понад 14 800 в Сирії, приблизно 3 мільйони людей були змушені покинути свої домівки, а 5,2 мільйона людей потребували гуманітарної допомоги.  | Форіншурер