Індійський перевізник російської нафти Gatik через порушення санкцій втратив страхове покриття


Індійський перевізник російської нафти Gatik через порушення санкцій втратила страхуванняІндійська нафтотранспортна компанія Gatik Ship Management, яка активно бере участь у транспортуванні російської нафти, втратила стандартну галузеву страховку для свого флоту після того, як порушила ціновий ліміт G7, що стосується транспортування національних барелів, пише Beinsure з посиланням на Bloomberg.

Компанія Gatik втратила так званий захист і гарантію відшкодування, яку надавав American P&I Club. Покриття захищало від ризиків, включаючи зіткнення та пролиття нафти.

Страхування було припинено, оскільки P&I Club був поінформований про те, що Gatik має намір перевозити бочки, куплені за цінами, вищими за порогові. Американський клуб підтвердив припинення страхового покриття.

З початку грудня компаніям країн G-7 дозволено надавати послуги з перевезення російської нафти лише за умови, що вантажі коштують 60 доларів за барель або менше.

Хоча спочатку здавалося, що поріг надає пріоритет продовженню російських нафтових потоків, припинення прикриття Gatik свідчить про ефективність цих заходів. Уряд США попередив, що деякі нафтові танкери, які перевозять російську сиру нафту в Азії, використовують обманну тактику, щоб уникнути встановленого Вашингтоном обмеження цін на експорт країни.

American Club є однією з 12 організацій у Міжнародній групі P&I Clubs, які спільно забезпечують галузеве стандартне страхове покриття, яке служить паспортом для вільної торгівлі.

Gatik, яка має адресу в Мумбаї згідно з міжнародною морською базою даних Equasis, є однією з небагатьох танкерних компаній, які виникли нізвідки, коли минулого року Захід почав посилювати санкції проти москви.

Кожен із 48 танкерів, визначених як керовані Gatik у базі даних, яку підтримує Equasis або аналітична компанія Vortexa, завантажував російську сиру чи нафтопродукти принаймні один раз цього року. Американський клуб вказано як страховик 34 з них, ще дев'ять покриті невідомими особами.  | Форіншурер