Загальні збитки страховиків від природних катастроф за 5 років перевищують $794 млрд


Загальні збитки страховиків від природних катастроф за 5 років перевищили $794 млрдПеред страховиками стоїть головна проблема — визначити власний погляд на ризики природних катастроф на тлі ескалації нестабільності таких подій.

2022 рік став ще одним роком втрат від катастроф. Це шостий рік поспіль, коли збитки від катастроф перевищують середні значення, що призвело до загальних збитків від природних катастроф на 794 мільярди доларів з 2017 року, йдеться у звіті Aon Reinsurance Solutions.

Страхові збитки склали 132 мільярди доларів у 2022 році, що на 57% вище середнього показника 21-го століття, і це третій рік поспіль, коли глобальні страхові збитки перевищили 100 мільярдів доларів.

Ринок перестрахування зазнав суттєвих змін під час пролонгацій договорів у січні 2023 року у зв’язку зі збільшеним ефектом збитків і занепокоєння щодо зміни клімату та екстремальних погодних явищ.

Щоб подолати підвищену волатильність, необхідно глибше розуміти небезпеки та причини збитків, щоб визначити тенденції та дослідити вплив зміни клімату та соціально-економічних факторів на природні лиха на глобальному та регіональному рівнях.

Дані Aon Catastrophe Insight показують, що тропічні циклони залишаються найдорожчою небезпекою в усьому світі за кожною подією, але сукупні збитки від вторинних небезпек перевищують їх загальні витрати.

Сукупні застраховані збитки від вторинних ризиків з 2000 року склали 1,11 трильйона доларів порівняно з 876 мільярдами доларів від первинних ризиків.

Починаючи з 2000 року сильні конвективні шторми спричинили значно більшу кількість збитків на мільярди доларів, ніж інші небезпеки. З тих пір загальні витрати страховиків склали 539 мільярдів доларів, сильний конвективний шторм вважається другою за вартістю небезпекою після тропічних циклонів.

Незважаючи на те, що європейські бурі вважаються основною небезпекою в регіоні та історично спричиняли найдорожчі окремі події, сильні конвективні шторми були найдорожчою небезпекою в Європі протягом семи з останніх 10 років, випереджаючи бурі загалом у дев’ять з 10 років.

Щоб ефективно управляти ризиками, страховики повинні розробити власні стратегії оцінки ризиків і виділити ресурси, щоб бути в курсі наукових досягнень і аналітики. Найбільша проблема полягає в тому, щоб перетворити розуміння клімату на дії.

Страхова галузь повинна використовувати науку про клімат і аналітику, щоб зрозуміти причини збитків і потенційні майбутні наслідки зміни клімату. Галузь має постійно розширювати межі науки про клімат і моделювання, щоб створювати практичні висновки та застосовувати їх у андеррайтингу, перестрахуванні та управлінні ризиками.  | Форіншурер