МТСБУ подовжило прийом документів за зобов’язаннями «Харківської муніципальної страхової компанії»


МТСБУМТСБУ подовжило термін прийому документів щодо врегулювання страхових випадків за зобов’язаннями ПрАТ «Харківська муніципальна страхова компанія» до 31 травня 2023 року, йдеться у повідомленні Бюро.

Відшкодування за невиконаними зобов’язаннями страховика буде здійснюватися як спосіб виконання МТСБУ зобов`язання з повернення ПрАТ «ХМСК» залишку коштів його гарантійного внеску у фонді захисту потерпілих МТСБУ. Такі виплати МТСБУ не відносяться до регламентних виплат і здійснюються МТСБУ добровільно на підставі порядку, встановленому МТСБУ.

Згідно з ч. 4 ст. 175 ГК України встановлено: "4.Суб'єкти господарювання у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами, можуть добровільно брати на себе зобов'язання майнового характеру на користь інших учасників господарських відносин (благодійництво тощо). Такі зобов'язання не є підставою для вимог щодо їх обов'язкового виконання".

Документи можна надіслати поштою на адресу МТСБУ: 02002, Київ-2, а/с 272. У зв'язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, з метою оперативного опрацювання вхідної кореспонденції, Моторне (транспортне) страхове бюро України наполегливо рекомендує усім особам, що звертаються до МТСБУ з приводу здійснення регламентних виплат, користуватися послугами електронного зв’язку та надсилати заяви, повідомлення про ДТП та інші документи, пов’язані з проведенням регламентних виплат, на електронну адресу МТСБУ: [email protected].

Граничну суму відшкодування за зобов’язаннями «ХМСК» на одного потерпілого визначить Президія МТСБУ з урахуванням отриманих МТСБУ заяв, які прийняті до розгляду та визнані МТСБУ, та розміру наявного залишку коштів гарантійних внесків страховика до фонду захисту потерпілих.

Бюро нагадало, що в частині відшкодування шкоди, завданої життю та/або здоров’ю потерпілого, МТСБУ здійснює відшкодування в межах залишку коштів ПрАТ «ХМСК» в фонді захисту потерпілих незалежно від дати подання заяви на виплату.  | Форіншурер