Страхові компанії США залишаються стійкими, незважаючи на економічні проблеми. Звіт Triple-I


Страхові компанії США залишаються стійкими, незважаючи на економічні проблеми. Звіт Triple-IВідповідно до звіту Triple-I - Інституту страхової інформації - за перший квартал 2023 року, економічні прогнози є одними з найбільших проблем, з якими стикаються страховики автотранспорту, будинків і бізнесу в США.

Ринок страхування майна та від нещасних випадків побачив, що циклічне базове відновлення зростання не відбулося у другій половині 2022 року, оскільки посилення процентних ставок починає знижувати житлове будівництво, корпоративні витрати, і витрати на транспортні засоби.
Зростання витрат страховиків (наприклад, деталей транспортних засобів, матеріалів для будівництва житла) уповільнилося протягом останніх двох кварталів 2022 року, але зросло на 40% з 2019 року.

Зростання валового внутрішнього продукту США, ймовірно, залишатиметься низьким принаймні протягом наступних двох кварталів після того, як ФРС відмовилась від своєї агресивної позиції щодо процентних ставок. Трирічні очікування ФРС щодо індексу споживчих цін (CPI) залишаються надто оптимістичними, вважає Triple-I.

«Ми очікуємо, що довгострокове зростання залишиться на рівні нижче 2%, а довгострокова інфляція — вище 2,5%», — сказав д-р Мішель Леонар, CBE, головний економіст і спеціаліст з обробки даних Triple-I. «Відновлення до кінця 2023 року залишається малоймовірним, оскільки ФРС продовжує свою агресивну політику, а дохідність облігацій зростає. Однак індекс споживчих цін, ймовірно, знизиться, оскільки пандемія призведе до зменшення збоїв у ланцюжках поставок, а ціни на товари та енергоносії досягнуть хиткої рівноваги військового часу».

Triple-I налаштований трохи оптимістичніше, ніж Федеральна резервна система США, прогнозуючи, що ВВП країни зросте трохи вище очікувань ФРС у період між 2023 і 2025 роками.

Відповідно до аналізу Triple-I, прогнозується, що макроекономічні показники для страхових компаній майнового страхування 2023 року будуть неоднозначними.

«Прогнозується, що чисті премії зі страхування майна та страхування від нещасних випадків продовжуватимуть зростати через складні ринкові умови, незважаючи на уповільнення базового зростання», — сказав Дейл Порфіліо, директор зі страхування Triple-I. «Однак очікується, що збитки від андеррайтингу триватимуть через складні результати в особистих видах страхування».   | Форіншурер