Fitch залишило без змін рейтинги дочірніх компаній Euroins Insurance Group, знизивши лише рейтинг Euroins Romania


Fitch RatingsFitch Ratings знизило рейтинг Euroins Romania з "B+" до "CC". Водночас Fitch Ratings залишило без змін рейтинги інших дочірніх компаній Euroins Insurance Group, оцінених агентством – ZD Euroins і перестрахової компанії EIG Re, а також самої групи. Агентство помістило їх у список Rating Watch Negative (RWN), йдеться у повідомленні Fitch.

"Ми очікуємо, що загальний вплив на кредитний профіль EIG буде обмеженим", – заявляє Fitch Ratings, зазначаючи при цьому, що підвищений репутаційний ризик може надалі послабити цей профіль.

Fitch наголосило, що "договір перестрахування між двома дочірніми компаніями Euroins" (між Euroins Romania і EIG Re), невизнаний румунським регулятором, не було скомпрометовано, оскільки це рішення румунського наглядового органу було оскаржено страховою групою. У зв'язку з цим також нагадаємо, що незалежну актуарну перевірку дійсності цього договору провело Європейське управління страхування та професійних пенсій (EIOPA) і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), який є міноритарним акціонером EIG.

Eurohold Bulgaria AD, основний власник EIG, вжив усіх необхідних заходів для забезпечення стабільної та нормальної діяльності всіх інших компаній групи, за винятком Euroins Romania. Усі інші дочірні компанії та підприємства холдингу на всіх інших 11 ринках, на яких вони працюють, включно зі страховим та енергетичним, продовжують діяти у звичайному режимі без будь-яких проблем, обслуговуючи своїх клієнтів і зобов'язання та виконуючи свої бізнес-плани на цей рік.

Що стосується рішення фінансового регулятора Румунії, ухваленого 17 березня, про відкликання ліцензії Euroins Romania, керівництво Eurohold і Euroins Insurance Group вже оголосили, що оскаржать його в суді і клопочуть про скасування цього рішення.  | Форіншурер