Збитки страхової галузі від Циклону Gabrielle у Новій Зеландії перевищать $890 млн


Циклон Gabrielle у Новій Зеландії коштуватиме страховикам $890 млнЗа даними Страхової ради Нової Зеландії ICNZ, циклон Gabrielle, який торкнувся частини Нової Зеландії минулого місяця, спричинив близько 40 тис страхових випадків на загальну суму 890 мільйонів доларів.

Попередні дані про загальні страхові виплати щодо циклону показують, що страховики вже виплатили близько 70 мільйонів доларів.

«Страхові компанії Aotearoa у Новій Зеландії наразі виплатили понад 180 мільйонів доларів у зв’язку зі збитками в Окленді та кліматичними подіями циклону «Габріель», — зазначив виконавчий директор ICNZ Тім Графтон.

Загалом 27 800 претензій щодо будинків і майна вартістю 453 мільйони доларів, і вплив цієї події на бізнес також очевидний, оскільки початкова вартість претензій становила понад 350 мільйонів доларів.

ICNZ також зазначає, що тисячі транспортних засобів були пошкоджені та визнані знищеними, страхові виплати оцінюються у понад 73 мільйони доларів.

На регіональній основі через циклон Габріель найбільше претензій було зареєстровано в районі Хокс-Бей, з 13 тис. претензій, зареєстрованих за всіма загальними видами страхування..

«Страховики роблять усе можливе, щоб завершити оцінку та погодити наступні кроки врегулювання збитків з клієнтами», — додав Графтон. «Тим часом страховики наполегливо працювали над активацією пільг на тимчасове житло як для власників житла, так і для орендарів».

Компанія з обробки даних та аналітики GlobalData попереджає, що страховики майна в Новій Зеландії відчують зниження прибутковіості через величезні збитки, спричинені циклоном Габріель та повенями в Окленді, причому очікується, що страхові збитки в кінцевому рахунку перевищать 1 мільярд доларів.  | Форіншурер