Чистий інвестиційний дохід страховика MetLife у 4К2022 зріс до $5,2 млрд


Чистий інвестиційний дохід страховика MetLife у 4К2022 зріс до $5,2 млрдMetLife - найбільша компанія зі страхування життя в США, повідомила про скорочення прибутку у четвертому кварталі 2022 року, оскільки страхові премії, комісії та інші доходи скоротилися через падіння прибутку від інвестицій. Дохід знизився приблизно на 19% до 16,3 мільярда доларів за цей період.

Протягом четвертого кварталу 2022 року портфельні доходи також впали серед переважної більшості найбільших компаній зі страхування життя в США.

У четвертому кварталі 2022 року портфельний дохід MetLife зріс до 4,98 мільярда доларів з 4,91 мільярда доларів у четвертому кварталі 2021 року. MetLife також зафіксувала найвищий чистий інвестиційний дохід від групи за квартал – 5,18 мільярда доларів. Чистий прибуток зріс приблизно на 8,3%. Прибуток від деривативів, прив’язаний до слабшого долара США, сприяв зростанню.

Під час розмови про прибутки MetLife за четвертий квартал генеральний директор Мішель Халаф зазначив, що компанія відкрита для можливостей злиття та поглинання та висловив впевненість у філософії страховика щодо розміщення капіталу, незважаючи на ризик потенційної рецесії. "Сильні фундаментальні показники MetLife були повністю продемонстровані в четвертому кварталі та за весь 2022 рік".

Нагадаємо, що нещодавно інвестиційний підрозділ страхового гіганта Metlife погодився придбати Raven Capital Management, американську приватну кредитну компанію з активами в управлінні на 2,1 мільярда доларів. Raven працюватиме як приватний кредитний підрозділ під управлінням Metlife Investment Management (MIM). Більшість позик Raven Capital надаються компаніям з кредитним рейтингом інвестиційного рівня, а не корпоративним емітентам з низьким рейтингом, що належать приватним інвестиційним компаніям, на яких зосереджуються інші небанківські кредитори.

Під управлінням компанії знаходяться активи на суму 571 мільярд доларів, які розподілені між іпотечними кредитами, державними та корпоративними облігаціями, прямим капіталом, інфраструктурою та структурованим кредитом.  | Форіншурер