Національний банк анулював ліцензії СК "ПРОВІДНА" та СК "ІНГОССТРАХ"


НБУНаціональний банк України анулював ліцензії на провадження господарської діяльності з надання страхових послуг СК "ІНГОССТРАХ" та СК "ПРОВІДНА", йдеться у повідомленні НБУ.

СК "ІНГОССТРАХ" анульовано ліцензії у зв'язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України, СК "ПРОВІДНА" – не виконало рішення Національного банку України про усунення порушень ліцензійних умов.

Такі рішення Правління Національного банку ухвалило 23 березня 2023 року, які набирають чинності з 24 березня 2023 року.

Невідповідність структури власності небанківської фінансової установи вимогам законодавства України та невиконання рішення Національного банку про усунення виявлених порушень ліцензійних умов є підставами для анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг відповідно до статті 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Згідно з останньою поданою СК "ІНГОССТРАХ" звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 136 530 тис. грн, вартість активів – 1 067 677 тис. грн, страхові резерви – 4 659 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,4%.

Згідно з останньою поданою СК "ПРОВІДНА" звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 891 226 тис. грн, вартість активів – 971 690 тис. грн, страхові резерви – 462 136 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 2,7% [зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за внутрішніми договорами) – 1,4% ринку].

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.  | Форіншурер