Lloyd’s оголосив про зростання премій у 2022 році на 19% та прибутків від андеррайтингу


Lloyd’s оголосив про зростання премій на 19% та збільшення прибутку від андеррайтингу Lloyd’s of London, спеціалізований ринок страхування та перестрахування, оголосив про збільшення прибутку від андеррайтингу на 2,6 мільярда фунтів стерлінгів за підсумками 2022 року, хоча чистий інвестиційний збиток у розмірі 3,1 мільярда фунтів стерлінгів призвів до загального збитку до оподаткування у 800 мільйонів фунтів стерлінгів.

Валові премії зросли на 19% порівняно з минулим роком до 46,7 мільярдів фунтів стерлінгів у 2022 році, включаючи зростання обсягу на 4%. Чиста зароблена премія підскочила з £26,7 млрд у 2021 році до £32,5 млрд у 2022 році.

Після багатьох років покращення результатів андеррайтингу на ринку Lloyd’s покращився на 53% порівняно з попереднім роком, що допомогло збільшенню загального коефіцієнта на 1,6 відсоткового пункту до 91,9%, найвищого показника з 2015 року.

— «Це видатний результат андеррайтингу, який став результатом кількох років покращення ефективності, комплексного плану цифровізації нашого ринку, стабільного та стійкого прогресу в нашій культурі та цілеспрямованих дій, щоб допомогти страховій галузі та суспільству впоратися з найбільшими викликами нашого часу», — сказав Джон Ніл, головний виконавчий директор Lloyd's. — «Що стосується 2023 року, Lloyd’s очікує значне зростання премії приблизно до 56 мільярдів фунтів стерлінгів, сукупний коефіцієнт нижче 95% і загальний інвестиційний дохід від наших активів понад 3%, що дозволить нам підтримувати клієнтів у невизначені часи, які прийдуть», — додав він.

Протягом року великі збитки в розмірі 4,1 мільярда фунтів стерлінгів склали 12,7% у сукупному коефіцієнті, що призвело до коефіцієнта натуральної вартості 8,4% порівняно з 11,2% у 2021 році.

Ураган «Ян» став найдорожчою подією року для Lloyd's з 2 мільярдами фунтів стерлінгів, за ним йдуть війна в Україні з 1,4 мільярда фунтів стерлінгів, повені в східній Австралії збитки в 300 мільйонів фунтів стерлінгів і зимовий шторм «Елліот» з втратою 200 млн фунтів стерлінгів.

Коефіцієнт збитків покращився з 48,9% до 48,4%. Коефіцієнт витрат також покращився з 35,5% до 34,4%, що є відображенням її зусиль, спрямованих на досягнення високої продуктивності та зниження витрат на ведення бізнесу на ринку.

Протягом 2022 року ціни на перестрахове покриття Lloyd’s зросли на 8%, тобто ринок уже 20 кварталів поспіль спостерігав позитивну динаміку цін.

Компенсуючи покращення показників андеррайтингу, Lloyd’s оголосив про чисті інвестиційні втрати трохи більше 3,1 мільярда фунтів стерлінгів за рік у порівнянні з доходом у 948 мільйонів фунтів стерлінгів у 2021 році.

Через правила бухгалтерського обліку інвестицій з фіксованим доходом за ринковою оцінкою Lloyd’s зазнав збитків у 800 мільйонів фунтів стерлінгів у 2022 році порівняно з прибутком у 2,3 мільярда фунтів стерлінгів у 2021 році.

Ринок дійсно очікує, що ці втрати будуть компенсовані в найближчі роки, коли активи досягнуть зрілості та виграють від сприятливих процентних ставок.

Ринковий капітал і платоспроможність продовжували покращуватися минулого року, причому центральна платоспроможність і ринковий коефіцієнт платоспроможності становили 412% і 181% відповідно. Чисті резерви склали 40,2 мільярда фунтів стерлінгів, незважаючи на значні інвестиційні втрати Lloyd’s.

У цьому році Lloyd’s очікує, що валові премії зростуть до 56 мільярдів фунтів стерлінгів і очікують, що сукупний коефіцієнт буде менше 95%.  | Beinsure / Yana Keller