Eurohold оскаржить у суді рішення румунського фінрегулятора ASF стосовно Euroins Romania


Болгарский EuroholdУ зв’язку з рішенням румунського фінансового регулятора ASF стосовно Euroins Romania, що входить до складу Euroins Insurance Group AD – відкликанням ліцензії на страхову діяльність, відкриттям провадження у справі про банкрутство та призначенням Фонду страхових гарантій (FGA) тимчасовим адміністратором компанії, керівництво Eurohold запевнило, що за межами Euroins Romania всі інші дочірні компанії та бізнеси Eurohold на всіх інших 11 ринках, на яких вони працюють, включно зі страхуванням та енергетикою, працюють і продовжуватимуть працювати у звичайному режимі та без будь-яких проблем, обслуговуючи своїх клієнтів та зобов’язання, виконуючи свої бізнес-плани на рік.

У зв'язку з рішенням фінансового регулятора Румунії стосовно Euroins Romania холдинг розпочав процедуру оскарження цього рішення у всіх компетентних судах Європи та світу.

Eurohold Bulgaria, провідна енергетична та фінансова група в Південно-Східній Європі, за підсумками 2022 року збільшила виручку на 77% до 3,2 млрд євро, показник EBITDA зріс на 52% до 146 млн. євро. Чистий прибуток Eurohold виріс на 8,8% до 34,9 млн євро.

Більше половини загальної виручки холдингу приніс енергетичний бізнес, який працює під брендом Electrohold. Його доходи потроїлися до 1,83 млрд євро.

Страховий бізнес Eurohold показав зростання завдяки успішній діяльності майже усіх страхових підрозділів групи Euroins Insurance Group. Валова підписана премія EIG виросла в 2022 році на 24% до 854 млн євро.

Група EIG представлена в Україні двома страховими компаніями – Євроінс Україна та Європейське Туристичне Страхування. Обидві українські компанії EIG зуміли адаптувати свою діяльність до умов воєнного часу та продемонстрували високу операційну та фінансову стійкість у складній економічній ситуації.

«Ми закриваємо складний рік, сповнений викликів. Щиро радий, що нам вдалося впоратися з такою ситуацією та ще більше покращити наші показники у двох основних сферах діяльності – енергетиці та страхуванні. Ми зберегли діяльність двох наших страхових компаній в Україні та максимально подбали про наших співробітників. Усі наші страхові підрозділи добре капіталізовані», — прокоментував Кирило Бошов, генеральний директор та голова правління Eurohold.

Євроінс Україна входить до ТОП-10 компаній на ринку ОСЦПВ та до ТОП-15 на ринку добровільного страхування відповідальності автовласників (ДСЦПВ). СК Європейське туристичне страхування зберегла 1 місце на ринку туристичного страхування.  | Форіншурер