Vienna Insurance Group оголосила результати за 2022 рік, премії зросли до 12,6 млрд євро


Vienna Insurance Group оголосила результати за 2022 рік, премії зросли до 12,6 млрд євроVienna Insurance Group (VIG) оголосила свої попередні результати за 2022 фінансовий рік: загальний обсяг премій зріс на 14% до 12,6 млрд євро.

До загального розміру премій включено нещодавно придбані страхові компанії в Угорщині та Туреччині, які принесли премію в розмірі 444,5 млн євро.

Прибуток до сплати податків становить 562,4 млн євро, що на 10% більше, ніж у попередньому році. У VIG заявили, що це значне збільшення прибутку відбулося в першу чергу через хороші операційні показники та покращення фінансового результату.

Ця цифра також включає знецінення гудвілу та інших нематеріальних активів на загальну суму 67,6 млн євро. Операційний результат у 2022 році склав 630 мільйонів євро, що на 23% більше показників, досягнутих у 2021 році.

Чистий результат у розмірі приблизно 466 мільйонів євро на 24% вище, ніж у попередні роки.

Очікуваний комбінований коефіцієнт компанії на 2022 рік становить 94,9%, що ставить її в цільовий діапазон 95%. VIG повідомила, що незначне погіршення на 0,8 відсоткового пункту порівняно з показником попереднього року пов’язане з нормалізацією позовів після COVID-19 і карантину.

Обговорюючи свої прогнози на 2023 рік, VIG звернувся до того, що в 2023 фінансовому році залишається багато невизначеностей, підкресливши, що війна між Україною та Росією є особливою проблемою, враховуючи, що його наслідки продовжують відчувати всі сектори.

VIG заявила, що впевнена в довгостроковому потенціалі регіону Центральної та Східної Європи та в тривалому значному економічному зростанні на ринках VIG, що перевищує показники Західної Європи.

"Слабше макроекономічне середовище та очікувана більша волатильність фінансових ринків наразі обмежують здатність передбачати бізнес-тенденції", каже Генеральний директор Елізабет Штадлер. "У цих умовах, а також враховуючи перехід на нову систему бухгалтерського обліку з 2023 року, будь-який прогноз на 2023 рік можна надати лише протягом року відповідно до МСФЗ 17/9. Враховуючи те, що VIG наразі дуже добре справлялася з поточними проблемами у своїй страховій діяльності, Група прагне домогтися подальших позитивних операційних показників у 2023 році, залежно від факторів, згаданих вище".

Попередні показники VIG Group за 2022 рік малюють дуже задовільну картину та підкреслюють нашу стратегію зростання та нашу мету бути стабільним і надійним партнером навіть у складні часи.

2022 рік приніс невизначеність у різних сферах, і ця невизначеність залишається. Війна в Україні, висока інфляція, яка минулого року на багатьох ринках виражалася двозначними цифрами, а в деяких випадках і досі залишається, і пандемія, яка все ще відчувалася минулого року.

Незважаючи на цю нестабільність, VIG Group, як і минулого року, демонструє стійкість. Це пояснюється, серед іншого, нашою значною різноманітністю, нашою консервативною інвестиційною та перестраховою політикою та нашими дуже потужними капітальними ресурсами.  | Форіншурер