Іншуртехи Clearcover і Cowbell тримали у збанкрутілому Silicon Valley Bank активів на $76 млн


Іншуртехи Clearcover і Cowbell тримали у збанкрутілому Silicon Valley Bank активів на $76 млнВідповідно до даних S&P Market Intelligence дочірні компанії двох американських страхових технологічних компаній мали значну більшість своїх ліквідних активів на рахунках у проблемному банку Silicon Valley Bank.

Департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії 10 березня закрив Silicon Valley Bank, основну операційну дочірню компанію SVB Financial Group, і призначив Федеральну корпорацію страхування вкладів керуючим банку.

Clearcover Insurance, дочірня компанія автострахової компанії Clearcover, повідомила про "заморожені" кошти на 55,9 млн доларів 31 грудня 2022 року, з яких 52,7 млн доларів зберігалися у відкритих депозитаріях банку в Санта-Кларі, штат Каліфорнія.

Кошти, збережені в Silicon Valley Bank, становили 82,8% його чистих грошових коштів та інвестованих активів і 45,2% його загальних активів, які також включали неотримані та відстрочені премії та агентські залишки, а також кошти відшкодування за перестрахуванням і кошти, утримувані його перестраховиками.

Розмір коштів Clearcover відносно її ліквідних активів значно вищий, ніж у галузі в цілому. Дані показали, що сукупність грошових коштів, їх еквівалентів і короткострокових інвестицій склала 6,4% чистих грошових коштів і інвестованих активів для американських страховиків майна та від нещасних випадків.

Крім того, компанія Cowbell Specialty Insurance, яка була створена в липні 2022 року компанією Cowbell Cyber, мала 20,3 мільйона доларів із 20,4 мільйона доларів чистих готівки та інвестованих активів на депозиті в банку Silicon Valley Bank станом на 31 грудня 2022 року. Загальні активи страховика також округлилися до 20,4 мільйона доларів. Однак компанія Cowbell Speciality не повідомила про жодні письмові премії у 2022 році.

Представник Cowbell повідомив, що наразі у страховика немає зобов’язань перед страхувальниками. Крім того, переважна більшість активів зараз інвестована у фонди грошового ринку та короткострокові облігації США, зберігачем яких є U.S. Bank.

FDIC повідомила, що всі застраховані вкладники отримають повний доступ до своїх застрахованих депозитів. Стандартна сума страхування депозитів становить 250 тис. доларів на вкладника на застрахований банк для кожної категорії власності на рахунок.

Незастрахованим вкладникам FDIC повідомила, що виплатить авансові дивіденди та надасть свідоцтво про конкурсне управління на решту суми їхніх незастрахованих коштів. Оскільки FDIC ліквідує активи банку, він здійснюватиме подальші виплати дивідендів незастрахованим вкладникам.

Clearcover перерахувала три окремі відкриті депозитарії в Silicon Valley Bank у Додатку E свого річного звіту за 2022 рік: один на суму 43,3 мільйона доларів, інший на загальну суму 8,4 мільйона доларів і третій на суму 1 мільйон доларів. Cowbell Specialty включила всі 20,3 мільйона доларів в одну статтю в Додатку E своєї реєстрації.

Clearcover повідомила про майже 64 мільйони доларів чистих премій, нарахованих у 2022 році, і всі вони надходять від приватного автомобільного бізнесу.

FDIC оголосила, що всі вкладники Silicon Valley Bank, включно з незастрахованими вкладами, отримають доступ до своїх коштів у створеному агентством перехідному банку.

Фінансові регулюючі органи США обговорюють дві різні можливості для управління наслідками закриття Silicon Valley Bank, якщо не знайдеться покупець, використовуючи Федеральний закон про страхування депозитів.

Одним зі способів втручання регулюючих органів було б створити захист для незастрахованих депозитів у Silicon Valley Bank, використовуючи повноваження Федерального закону про страхування депозитів.

Цей крок також торкнеться винятку системного ризику, який дозволяє ФРС вживати екстраординарних заходів, щоб зупинити побоювання щодо зараження, повідомляє CNBC.

Такий крок може підвищити довіру до подібних регіональних банків та установ напередодні понеділка, коли вони відкриються, і клієнти зможуть зняти кошти зі своїх рахунків.  | Форіншурер / Peter Sonner