Swiss Re, ICEYE та Gay Carpenter тестують параметричну програму страхування від повеней для Нью-Йорка


Swiss Re, ICEYE та Gay Carpenter тестують параметричну програму страхування від повеней для Нью-ЙоркаSwiss Re Corporate Solutions, ICEYE та брокер Gay Carpenter беруть участь у параметричній пілотній програмі захисту малозабезпечених громад Нью-Йорка від повеней. Ці громади були серед тих, які сильно постраждали від урагану Сенді.

Програма ведеться перестраховиком Swiss Re та Gay Carpenter і фінансується Civic Innovation Challenge Національного наукового фонду та Департаменту внутрішньої безпеки, пише Beinsure Media.

Пілотний проект був розроблений у партнерстві з Центром мікрорайонів Нью-Йорка (CNYCN), Управлінням клімату та екологічної справедливості мерії Нью-Йорка та Фондом захисту навколишнього середовища.

Ця ініціатива є частиною зусиль багатьох відомств, спрямованих на підвищення фінансової стійкості домогосподарств із низьким і помірним доходом, які зазнають ризику повеней у регіоні Нью-Йорка.

Параметричне рішення, застраховане Swiss Re Corporate Solutions, фінансуватиме швидкі готівкові платежі CNYCN після повені. 12-місячний пробний період розпочався з лютого 2023 року.

ICEYE надаватиме дані про небезпеку на основі супутникових зображень і допоміжних джерел інформації, які визначають загальний масштаб повені, а також глибину повені на рівні окремої будівлі. Цю інформацію надає ICEYE незабаром після фіксації піку повені.

Дані можуть використовуватися агентствами з управління надзвичайними ситуаціями по всьому місту для покращення реагування служб надзвичайних ситуацій.

Swiss Re використовуватиме ці дані, щоб визначити, чи було досягнуто або перевищено поріг платежу пілотного продукту. У разі активації CNYCN отримає миттєву страхову виплату, яка буде фінансувати грошові гранти тим, хто постраждав від повені.

Є надія, що отримане поєднання ефективнішого реагування та швидшої допомоги призведе до більш успішних результатів відновлення, зрештою сприяючи фінансовій стійкості цих домогосподарств перед повенями.  | Форіншурер