PERILS оцінює збитки від повеней у Східній Австралії у 6,5 млрд австралійських доларів


PERILS оцінює збитки від повеней у Східній Австралії у 6,5 млрд австралійських доларівКомпанія з моделювання ризиків катастроф PERILS опублікувала остаточну оцінку збитків галузі в 6,53 мільярда австралійських доларів через руйнівні повені в Східній Австралії, які сталися в лютому та березні 2022 року.

Кількість збитків охоплює як майнові ризики, так і автокаско, причому моторні збитки становлять 9,5% від загального обсягу збитків страхової галузі.

Минулого року повені вразили як південно-східний Квінсленд, так і північний Новий Південний Уельс наприкінці лютого та на початку березня.

Ця подія призвела до найбільших збитків в австралійській страховій галузі. Це в першу чергу вплинуло на південно-східний Квінсленд і північно-східний край Нового Південного Уельсу (NSW), а також на центральне узбережжя NSW, включаючи прилеглі райони Сіднея.

Східне узбережжя Австралії зазнало кількох великих штормів і повеней протягом останніх трьох років, викликаних стійкими умовами La Nina, яка спричинила найбільших виплат в історії Австралії.

Надійні систематичні дані є основою ефективної оцінки ризиків. Без цього індустрія перестрахування значною мірою зазнає несподіваних збитків. Надання таких даних для кращого розуміння ризику природних катастроф було одним із ключових факторів запуску PERILS приблизно 14 років тому.

Кожна катастрофічна подія ще більше підвищує цінність моделювання ризиків природних катастроф, і оскільки наслідки зміни клімату стають більш помітними, це триватиме і в майбутньому.

У червні 2022 року PERILS оцінив збитки галузі від цих повеней у 4,895 мільярда австралійських доларів.  | Форіншурер