Національна асоціація страховиків України стала членом європейської федерації Insurance Europe


Національна асоціація страховиків України стала членом європейської федерації Insurance EuropeНаціональну асоціацію страховиків України прийнято до Insurance Europe – Європейської федерації страхування та перестрахування. "Кожного дня наша Держава йде шляхом Незалежності, при цьому підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України. Кожен українець вкладає свою працю, розум, душу і життя у цей шлях", зазначили у НАСУ.

"Ми вдячні та пишаємося стати частиною поважного об’єднання, що через 36 асоціацій-членів представляє 922 тис. співробітників і понад 4 900 страхових і перестрахових компаній усіх типів і розмірів, на частку яких припадає близько 95% загального європейського розміру премій".

Місією Insurance Europe визначено постійне привернення уваги до питань, що становлять стратегічний інтерес для всіх європейських страховиків та перестраховиків; підвищення обізнаності про роль страховиків та перестраховиків у забезпеченні страхового захисту та безпеки суспільства, а також у сприянні економічному зростанню та розвитку; також, як експертний та представницький голос страхової індустрії, сприяти розвитку конкурентного та відкритого ринку в інтересах європейського споживача, а також корпоративних клієнтів.

Insurance Europe є голосом європейської страхової індустрії на європейському та міжнародному рівнях, справедливим і надійним партнером та координатором для інституцій, політиків і наглядових органів. У регуляторному процесі Insurance Europe розробляє, просуває та захищає позиції галузі, які підкріплені дослідженнями та досвідом. Insurance Europe забезпечує інфраструктуру для обміну інформацією та досвідом між членами, надає інформацію та рекомендації з питань, що становлять інтерес для європейського страхового ринку.

Insurance Europe сприяє зміцненню довіри до європейського страхового сектору, як і НАСУ – сприяє зміцненню довіри до українського.

Національна асоціація страховиків України переконана, що членство у Insurance Europe також є важливим кроком до належного впровадження Україною європейського законодавства. Досвід, експертиза, поразки та досягнення, що є надбанням учасників Insurance Europe, зможуть бути використані для загальних здобутків українського страхування.

Такими вже у короткостроковій перспективі вбачаються досягнення у питаннях корпоративного управління, обліку та звітування, впровадження МСФЗ та Solvency, захисту прав споживачів та дистрибуції страхових продуктів, питаннях фінансового моніторингу та оподаткування, попередженні страхового шахрайства та захисту даних, диджиталізації та кіберзахисті.

Досвід у транскордонному автострахуванні (Настанови щодо історії страхових випадків, Міжнародна угода про розподіл збитків (International Sharing Agreement, ISA) участь у Міжнародній конвенції про пошук викрадених автотранспортних засобів (ICRV), наразі можна віднести до середнєстрокового горизонту.

Питання, що наразі для українського страхування ще не постали, стануть актуальними і для нас і будуть також вирішуватися спільно: це зміна клімату та використання штучного інтелекту, соціальний діалог, різноманіття і інклюзія.

Зі свого боку НАСУ готова надавати найоперативніші дані своїх учасників завдяки проєкту розкриття даних ПРІМА, надавати експертизу та дослідження страхового ринку України, забезпечувати апробацію та аналіз регуляторних та нормативних ініціатив щодо їх відповідності реаліям та потребам ринку.

Як і європейські державні партнери, Insurance Europe беззмінно засуджує військові дії рф щодо вторгнення в Україну, висловлює свою повну солідарність з українським народом, який демонструє неймовірну силу та хоробрість у ці найскладніші часи.

"Переконані, що експертиза та досвід, прагнення до удосконалення та нових здобутків, що досягаються у НАСУ злагодженою роботою офісу та учасників Асоціації, забезпечать гідну участь та представлення українського страхування в Страхуванні Європейському".

НАСУ має впевненість у цьому, адже є національною асоціацією, що представляє переважну частину ринку страхування України (включаючи вітчизняні компанії та іноземні компанії), що визначено обов’язковою умовою участі у Insurance Europe.  | Форіншурер