ФРС обговорює захист незастрахованих депозитів неплатоспроможного Silicon Valley Bank


ФРС обговорює захист незастрахованих депозитів неплатоспроможного Silicon Valley BankФінансові регулюючі органи США обговорюють дві різні можливості для управління наслідками закриття Silicon Valley Bank, якщо не знайдеться покупець, використовуючи Федеральний закон про страхування депозитів.

Одним зі способів втручання регулюючих органів було б створити захист для незастрахованих депозитів у Silicon Valley Bank, використовуючи повноваження Федерального закону про страхування депозитів.

Цей крок також торкнеться винятку системного ризику, який дозволяє ФРС вживати екстраординарних заходів, щоб зупинити побоювання щодо зараження, повідомляє CNBC.

Такий крок може підвищити довіру до подібних регіональних банків та установ напередодні понеділка, коли вони відкриються, і клієнти зможуть зняти кошти зі своїх рахунків.

Додатковим кроком стане «загальний банківський механізм» від Федеральної резервної системи, який підтримуватиме інші фінансові компанії з прямим впливом SVB, щоб їм не довелося суттєво змінювати свій бізнес або нести великі збитки.

Ці кроки, ймовірно, знадобляться лише в тому випадку, якщо FDIC не зможе знайти покупця для всього SVB або принаймні для ключових його частин.

Bloomberg News повідомило, що FDIC проводить аукціон для банку з остаточними ставками. Відповідно до звіту Bloomberg, федеральні регулятори проводять аукціон для Silicon Valley Bank, остаточні пропозиції якого мають бути подані в найближчий термін.

Регулятори закрили банк після того, як днем раніше масове зняття коштів призвело до напливу банків. Федеральна корпорація страхування вкладів взяла під контроль банк та розпочала аукціон.

Крах SVB, який був ключовим гравцем у світі технологічних стартапів, став найбільшим банкрутством американського банку після Washington Mutual у 2008 році. Потім цей банк був придбаний JPMorgan Chase в рамках угоди, яка відновила незастраховані депозити.

Повне або часткове придбання іншим банком є одним із варіантів, які регулятори розглядають цими вихідними. Багато інвесторів на Уолл-стріт і в Кремнієвій долині очікують оголошення в якийсь момент у неділю з детальною інформацією про наступні кроки в кризі SVB.

ФРС і FDIC нададуть ці пропозиції Міністерству фінансів до того, як будуть вжиті будь-які дії. Раніше міністр фінансів Джанет Йеллен заявила CBS, що державна допомога не розглядається, але департамент працює над тим, щоб «вчасно вирішити ситуацію».  | Фориншурер