Телематичний іншуртех Flock залучив $38 млн у рамках раунду серії B під керівництвом Octopus Ventures


Телематичний іншуртех Flock залучив $38 млн у рамках раунду серії B під керівництвом Octopus VenturesInsurtech Flock, який використовує дані в реальному часі для забезпечення та стимулювання безпечного водіння, оголосив про залучення 38 мільйонів доларів у рамках фінансування серії B під керівництвом Octopus Ventures.

У раунді фінансування до Octopus Ventures приєдналися CommerzVentures, а також усі існуючі інституційні інвестори, включаючи Social Capital (на чолі з Чаматом Паліхапітією), Dig Ventures (сімейний офіс засновника MuleSoft Росса Мейсона), Anthemis і Foresight Ventures.

Flock виникла в результаті наукового дослідження аналізу ризиків у реальному часі, проведеного засновниками Едом Леоном Клінгером і Енттоном Пеною. Стартап прагне зробити світ безпечнішим, надаючи можливість та заохочуючи комерційні автопарки до безпечніших звичок водіння.

У 2020 році команда запустила перший страховий продукт у режимі реального часу для платформ оренди автомобілів, кур’єрських компаній і корпоративних автопарків, і Flock швидко став лідером телематичних послуг на лондонському ринку.

Сьогодні іншуртех працює з більш ніж 600 клієнтами комерційного автопарку, включаючи Jaguar Land Rover, найбільшу європейську компанію з підписки на електромобілі Onto та третину незалежних автопарків Amazon у Великобританії.

Страхування автопарку від Flock не тільки виявилося комерційно успішним, його підхід на основі телематики в реальному часі також довів свою здатність створювати безпечніші дороги.

Використовуючи дані телематики, щоб допомогти клієнтам зрозуміти ризик і визначити водіїв і маршрути з високим ризиком, Flock зменшив частоту аварій своїх клієнтів на 10%. Це більш безпечне водіння винагороджується меншими страховими преміями; з Flock безпечніший автопарк платить менше.

"У Flock ми віримо, що страховики повинні допомагати клієнтам економити час, гроші та навіть життя. За допомогою нашої моделі страхування, що базується на величезній кількості даних, ми сподіваємося активно зменшити кількість людей, які безпідставно загинули або отримали травми на дорозі", каже Ед Леон Клінгер, генеральний директор Flock.

"Найкращий досвід подання претензій — це взагалі відсутність претензій", — продовжив він. — "Ми хочемо допомогти нашим клієнтам передбачити та запобігти аваріям — ще до того, як вони відбудуться".

Це оголошення зроблено в період економічної невизначеності, коли раунди фінансування на стадії зростання – особливо для фінтех- та іншуртех-компаній – менш поширені.

Ед вважає, що Flock користується успіхом серед інвесторів завдяки своїм фундаментальним принципам, висококваліфікованій команді та беззаперечній відповідності продукту ринку (Flock зріс доходи більш ніж у 30 разів з моменту серії A у 2021 році, коли отримав 17 млн долларів).

Цей раунд фінансування дозволить Flock вийти на нові сегменти комерційної автомобільної промисловості, а також на нові географічні території.

Компанія також подвоїть свій керований даними підхід до кількісної оцінки ризиків і динамічного ціноутворення, значно збільшивши розмір своїх наукових і інженерних команд даних, а також більш ніж подвоївши розмір команди у Великобританії в найближчі роки.  | Форіншурер / Peter Sonner