Страхові збитки від стихійних лих у 1 кварталі 2023 року оцінюються у $6-8 млрд


Страхові збитки від стихійних лих у 1 кварталі 2023 року оцінюються у $6-8 млрдАналітики JP Morgan підрахували, що загальні страхові збитки від стихійних лих у першому кварталі 2023 року становлять близько 6-8 мільярдів доларів.

Якщо поглянути на останні 10 років, то середні втрати галузі за 1 квартал становлять близько 13,5 мільярдів доларів, що з поправкою на інфляцію, ймовірно, близько 15 мільярдів доларів у 2023 році.

Суттєві зміни в утриманні первинними страховиками мають означати, що більша частка збитків припадає на страховиків, а не на перестраховиків.

Значна різниця між застрахованими та економічними втратами — розрив у захисті — представляє вартість катастроф для суспільства, більшу частину якої зрештою покривають уряди. Збільшення проникнення страхування може значно полегшити цей тягар.

Існують доступні рішення, які можуть посилити глобальні зусилля щодо стійкості, включаючи управління надзвичайними ситуаціями, пом’якшення небезпеки, державне фінансування катастроф, об’єднання ризиків та інші урядові ініціативи зі зменшення ризиків і збитків.

CoreLogic нещодавно оцінив, що землетруси в Туреччині завдадуть страхових збитків у 5 мільярдів доларів.

Модель ризику катастроф Moody’s RMS передбачає, що економічні збитки від двох землетрусів перевищать 25 мільярдів доларів, а збитки страхової та перестрахової галузі, як очікується, перевищать 5 мільярдів доларів.

Karen Clark & Company підрахувала, що загальні збитки індустрії страхування майна та перестрахування від землетрусів становитимуть 2,4 мільярда доларів, а економічні збитки – близько 20 мільярдів доларів.

Покриття циклону Australian Reinsurance Pool Corporation було викликано тропічним циклоном Gabrielle, який нещодавно обрушився на Нову Зеландію.

В Каліфорнії буде застраховано лише 1 мільярд доларів від економічного збитку в розмірі понад 30 мільярдів доларів, спричиненого сильними штормами, проливними дощами, сильними вітрами та повенями, яких штат зазнав з кінця грудня 2022 року.

JP Morgan заявив, що каліфорнійська повінь навряд чи стане величезною втратою для страхової галузі.

Багато компаній відзначили, що землетрус у Туреччині буде ближче до верхньої межі їхніх оцінок, тоді як недавній зимовий шторм у Каліфорнії також призведе до додаткових збитків.

У Туреччині економічні витрати у розмірі близько 25 мільярдів доларів за втрату майна, з яких 2,4 мільярда доларів, як очікується, буде покрито страхуванням, вказують на розрив у захисті у розмірі близько 17,6 мільярдів доларів, або 88%.  | Форіншурер