Swiss Re отримала від J.P. Morgan $700 млн фінансування серйозних андеррайтингових збитків


Swiss Re успішно завершила укладання багаторічної стоп-лосс угоди фінансування під керівництвом J.P. Morgan, яка забезпечить перестраховику 700 мільйонів доларів гарантійного захисту.

Фінансування базується на інноваційній гібридній угоді, укладеній з J.P. Morgan у квітні 2022 року, яка була першою у своєму роді, яка поєднала банківське фінансування та цінні папери, пов’язані зі страхуванням (ILS).

Філіпп Рюде, керівник Swiss Re Alternative Capital Partners, зазначив, що угодая з J.P. Morgan фактично забезпечує Swiss Re економічно ефективним капіталом, який можна використовувати на ринку. Ця угода також є ще одним важливим кроком для Swiss Re Alternative Capital.

«Стоп-лосс» угода забезпечує захист від серйозних андеррайтингових збитків у всій групі Swiss Re на фінансові роки 2023–2027. Крім того, вона надасть можливість Swiss Re розвивати свій бізнес у сприятливих ринкових умовах.

Угода проведена через нещодавно створений окремий рахунок страхової компанії спеціального призначення Matterhorn Re. Окремий рахунок фінансується за рахунок початкової лінії в розмірі 700 мільйонів доларів за підтримки J.P. Morgan та його інституційної бази інвесторів. Угода була структурована з потенціалом збільшення розміру до 1 мільярда доларів.

Угода повністю забезпечена заставою, при цьому кошти зберігаються у нотах, випущених Європейським банком реконструкції та розвитку, який має рейтинги Aaa/AAA/AAA (Moody’s/S&P/Fitch, всі стабільні).

Підрозділ Swiss Re Alternative Capital Partners охоплює можливості Swiss Re щодо ILS на стороні продажу та управління ретроцесією, що дозволяє Групі залучати широкий спектр стороннього капіталу під час розвитку свого бізнесу. Завдяки цьому Swiss Re може підтримувати свої ризики в межах визначених лімітів ризику та покращити диверсифікацію ризиків, які зберігаються на її балансі.  | Форіншурер