Іншуртех Kita отримав інвестиції від Octopus Ventures на боротьбу зі зміною клімату


Іншуртех Kita отримав інвестиції від Octopus Ventures на боротьбу зі зміною кліматуБританська іншуртех-компанія Kita, яка зосереджена на зниженні ризиків, пов’язаних із купівлею вуглецю, закрила раунд фінансування в розмірі 4 мільйонів фунтів стерлінгів, який очолювали Octopus Ventures разом із Chaucer Group, Hartree Partners та існуючими інвесторами Insurtech Gateway, Carbon13 і Climate VC.

Нове фінансування піде на запуск першого продукту компанії, Carbon Purchase Protection Cover, який гарантує придбання кредитів на видалення вуглецю. Збільшуючи довіру та захист закупівель щодо видалення вуглецю, це може спонукати компанії використовувати більше капіталу для декарбонізації.

Заснована у 2021 році компанія Kita вважає, що іншуртех є ключовим способом досягнення цілей щодо скорочення викидів вуглецю, які є важливими для боротьби зі зміною клімату. Страхування може відігравати важливу роль у тому, що завдяки усуненню ризику та збільшенню довіри до ринку страхування допоможе залучити капітал, щоб допомогти масштабувати якісні проекти з видалення вуглецю.

"Щоб запобігти найгіршим наслідкам зміни клімату, ми повинні щорічно видаляти гігатони CO2 з атмосфери протягом решти 21 століття. Це грандіозне завдання, яке вимагає зменшення ризиків і доступу до капіталу для вирішення проблем видалення вуглецю", зазначила співзасновниця і генеральний директор Kita Наталія Дорфман.

Видалення вуглецю відіграє вирішальну роль у боротьбі зі зміною клімату, і існує нагальна потреба масштабувати ці технології в безпрецедентному розмірі та темпі.

Страхування має важливе значення для забезпечення таких темпів зростання шляхом зниження ризику інвестицій у рішення для видалення вуглецю та створення стимулів, які збільшують пропозицію високоякісних вуглецевих кредитів на ринку, йдеться у звіті Global Private Equity & Venture Capital.

Рішення для видалення вуглецю приносять дохід від форвардного продажу вуглецевих блоків. Неузгоджені стандарти та непрозорі транзакції на добровільних вуглецевих ринках призводять до значного ризику: чи буде придбаний вуглець доставлений згідно з обіцянками? Іншуртех Kita гарантує якість і доставку вуглецевих установок, збільшуючи доступ до капіталу для проектів з високоякісного видалення вуглецю.  | Форіншурер / Nataly Kramer