Індійський іншуртех InsuranceDekho залучив рекордні $150 млн фінансування серії A


Індійський іншуртех InsuranceDekho залучив $150 млн фінансування серії AІндійська іншуртех-компанія InsuranceDekho залучила 150 мільйонів доларів в рамках серії A в рамках найбільшого в історії раунду серії A індійського ринку InsurTech. Раунд серії А очолили Goldman Sachs Asset Management і TVS Capital Funds за участю Investcorp, Avataar Ventures і існуючого інвестора LeapFrog Investments.

Запущений у 2016 році Анкітом Агравалом та Ішем Баббаром, InsuranceDekho дозволяє споживачам порівнювати різні страхові поліси на основі їхніх вимог і допомагає їм придбати найбільш вигідний варіант страхового покриття.

"Індія перебуває на порозі революції в страхуванні, і InsuranceDekho має хороші можливості для задоволення страхових потреб", каже Анкіт Агравал, генеральний директор і співзасновник InsuranceDekho.

Зараз стартап співпрацює з 46 страховими компаніями, які пропонують понад 380 програм страхування на своїй платформі, і приблизно 10 індійців щохвилини купують поліс у InsuranceDekho.

Компанія спостерігала значне зростання премій і прагне досягти річної ставки премії в 3500 крор INR до березня 2023 року.

Останнє фінансування буде використано для розширення продуктових і технологічних пропозицій InsuranceDekho, розгортання її послуг на нових ринках, запуску нових продуктів у категоріях здоров’я та життя, розвитку страхового бізнесу компанії на мікро-, малих і середніх підприємствах (ММСП) і зміцнення команди.

"Розповсюдження страхування в Індії є складною проблемою, яка потребує інноваційних рішень. Збір коштів дозволить нам розгорнути масштабовані рішення у сферах аналізу даних, штучного інтелекту, обслуговування «останньої милі» та управління претензіями", зазначив Іш Баббар, технічний директор і співзасновник InsuranceDekho, йдеться у звіті Global InsurTech Investment.

Дані показують, що зараз рівень проникнення страхування в Індії становить 4,2% ВВП порівняно з 12% у США та 7% у всьому світі. Звіти показують, що майже 85% існуючих страхових премій в Індії зосереджено в містах. Частиною місії InsuranceDekho є забезпечення доступу до страхування по всій країні, збільшення загального доходу домогосподарства протягом шести місяців після зв’язку з компанією.  | Форіншурер / Nataly Kramer