Іншуртех Naked Insurance залучив $17 млн у рамках фінансування серії B під керівництвом IFC


Іншуртех Naked Insurance залучив $17 млн у рамках фінансування серії B під керівництвом IFCПівденноафриканська іншуртех компанія Naked Insurance залучила 17 мільйонів доларів у рамках фінансування серії B під керівництвом Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

Покращення доступу до страхових продуктів є ключовим фактором фінансової доступності в Південній Африці, оскільки це має потенціал для збереження активів, збільшення доходів і зменшення невизначеності. Інвестиції IFC у Naked допоможуть збільшити проникнення технологічного страхування в країні та сприятимуть створенню робочих місць та економічному зростанню.

У раунді також прийняли участь Німецький інститут фінансування розвитку (DEG) та попередні інвестори Yellowwoods і Hollard. Ця новина послідувала за раундом серії A під керівництвом Naspers на 11 мільйонів доларів, який південноафриканська страхова компанія оголосила в серпні 2021 року.

Раунд фінансування прискорить плани розвитку стартапу, включно зі збільшенням команди та виходом на нові ринки. Фінансування дає Naked можливість покращити свій штучний інтелект і використовувати його для розвитку страхового ринку Африки на суму понад 68 мільярдів доларів щорічних валових премій.

Заснована в 2018 році Алексом Томсоном, Сумарі Грейбі та Ернестом Нортом, Naked є цифровою платформою страхування автомобілів, майна, будинків і окремих речей.

Компанія використовує штучний інтелект для створення нових процесів і досвіду клієнтів, не звертаючись до агента контакт-центру. Це дозволяє компаніям отримати значну економію коштів від автоматизації та передачі їх клієнтам за рахунок нижчих премій.

Пандемія змінила те, як південноафриканські міленіали споживають страхові продукти. У той час як 28% південноафриканських мілленіалів шукають страхування, 60% з них воліли б спілкуватися зі своїм страховиком через інтернет. Для страховиків ця онлайн-автоматизація може зменшити вартість полісу на 30%.

Naked каже, що його технологія та бізнес-модель відрізняються від інших африканських іншуртехів, таких як кенійська Turaco, яка залучила 10 мільйонів доларів минулого вересня.

На відміну від традиційної моделі, де прибутки страховиків залежать від збитковості, Naked стягує фіксований відсоток премій клієнтів. У роки, коли претензії нижчі, ніж очікувалося, надлишок надходить до громад і на добрі справи, обрані клієнтами.  | Форіншурер / Yana Keller