Кредитоспроможність японських страхових компаній залишиться стабільною в 2023 році


За даними S&P Global Ratings, кредитоспроможність японських страхових компаній, ймовірно, залишиться стабільною в 2023 році, оскільки інфляція та її наслідки охоплюють світові фінансові ринки.

S&P очікує, що збитки, пов’язані зі стихійними лихами, залишатимуться найважливішим фактором ризику для страховиків, не пов’язаних із страхуванням життя. Страховики, які не займаються страхуванням життя, підтримуватимуть свій капітал на відповідному рівні шляхом стабілізації доходу від андерайтингу та проведення адекватного управління ризиками. Тим не менш, інфляція, волатильність фондового ринку та підвищений кредитний ризик за кордоном залишаються негативними факторами для страхової галузі.

Різке підвищення процентних ставок зменшило нереалізовані прибутки від цінних паперів. S&P відзначило, як це вплинуло на капітал акціонерів згідно з JGAPP.

З огляду на те, що фінансові ринки, ймовірно, продовжуватимуть коливатися через посилення центральними банками заходів у всьому світі, накопичений нерозподілений прибуток і база капіталу страховиків, які зміцнюються завдяки зменшенню ринкового ризику, підтримуватимуть їхню кредитоспроможність.

Помірне підвищення внутрішніх процентних ставок матиме позитивний вплив на кредитоспроможність страховиків життя в Японії.

Це пояснюється тим, що це збільшить прибутки від інвестицій, пов’язаних з облігаціями, деномінованими в ієнах, а також зменшить навантаження на резервні поліси та ризик відсоткової ставки через подовження страховиками строків погашення активів.

Коефіцієнти маржі платоспроможності (SMR) стрімко впали як у страхових компаніях, так і в інших.

Починаючи з 2025 фінансового року, страховики, які працюють в Японії повинні будуть розраховувати свій капітал на основі нового регулювання платоспроможності на основі економічної вартості. Враховуючи те, що SMR і ESR мають різні тенденції, страховики зіткнуться з труднощами в управлінні фінансами.  | Форіншурер