Перспективи страхування гіг-економіки. Дослідження GlobalData щодо страхування фрілансерів


Перспективи страхування гіг-економіки. Дослідження GlobalData щодо страхування фрілансерівБюджети домогосподарств перебувають під тиском у багатьох країнах через спіралеподібну інфляцію, високі відсоткові ставки та зростання економічної невизначеності.

GlobalData виявила, що майже 25% опитаних споживачів навіть не думали про те, що їм знадобиться страхування відповідальності під час виконання другої роботи. Близько 12% розглядали можливість страхування, але відмовилися.

Зараз набирає оборотів поняття Гіг-економіки — системи, за якої компанії вважають за краще не наймати співробітників у штат, а залучати незалежних підрядників та фрілансерів, часто не на повний робочий день.

Ринок гіг-страхування має зростати на тлі постійного тиску на вартість життя.

GlobalData стверджує, що криза вартості життя є головним мотивуючим фактором збільшення кількості додаткових робіт, і прогнозує, що розмір ринку страхування гіг-економіки, яке охоплює людей, що працюють на тимчасовій роботі або фрілансерами, як-от кур’єрів, дизайнерів або водіїв, які організовують спільні поїздки, зросте в цьому році.

Опитування споживачів страхування GlobalData за 2022 рік показало, що понад чверть споживачів або знайшли другу роботу у 2022 році, або розглядали це.

Це складається з 14,5% тих, хто має намір зробити це в майбутньому, і 14% вже це зробив. Ще 22,6% розглядали це, але вирішили не робити цього.

Майже 90% усіх респондентів сказали, що криза вартості життя вплинула на їхнє рішення (62,8% сказали, що це був прямий результат, а 28,5% сказали, що це був фактор, але не єдина причина).

Трьома найпопулярнішими вторинними роботами були вигул собак (35,8%), служба доставки (35,5%) і прибирання на вимогу (33,3%).

Рекордно висока інфляція у світі призведе до того, що більше людей знайдуть другу роботу, щоб дозволити собі щомісячні рахунки, які зростають, що призведе до зростання попиту на індивідуальне комерційне страхування.

Гіг-економіка надає людям велику гнучкість, оскільки передбачає оплату за конкретну майстерність, яка зазвичай розраховується за годину або виконання певного завдання. Це дозволяє людям витрачати кілька годин на тиждень на послуги, такі як доставка товарів, вигул собак або робота різноробочих, щоб поповнити дохід.

Це стане поштовхом для сектору страхування гіг-економіки, що зароджується. Часто існує сіра зона між тим, на кого лягає страхова відповідальність – на працівника чи роботодавця.

Але страховики почали пропонувати дешеві та гнучкі поліси, часто через додатки, безпосередньо працівникам корпоративної економіки, щоб забезпечити покриття їхніх ключових зобов’язань.

Дедалі більше робітників, які влаштовуються на тимчасову роботу, збільшать розмір потенційного ринку для страхування. Підвищення обізнаності про те, наскільки важливими можуть бути базові страхові поліси, а також те, що поліси є настільки дешевими та легкими для придбання, має допомогти збільшити їх проникнення.  | Форіншурер