Берлінський іншуртех Wefox скорочує свій штат на 1400 співробітників


Берлінський іншуртех Wefox скорочує свій штат на 1400 співробітниківБерлінська іншуртех-компанія Wefox почала скорочувати штат приблизно на 1400 співробітників. Звільнення було підтверджено представником компанії, і воно вплине на менше ніж 10%. Звільнення почалися раніше – перед Різдвом.

Трохи більше двох місяців тому Джуліан Тейке, співзасновник і генеральний директор Wefox, розкритикував індустрію технологій за нещодавню хвилю звільнень. Тейке дав інтерв’ю, де він сказав, що компанія прагне збільшити продажі без збільшення ресурсів, що може призвести до більшого тиску на співробітників.

За ці роки Wefox залучив 1,3 мільярда доларів. У липні 2022 року оцінка Wefox зросла до 4,5 мільярда доларів після того, як компанія успішно закрила раунд фінансування серії D на суму 400 мільйонів доларів під керівництвом суверенного інвестора Mubadala Investment Company за участі Eurazeo, LGT, Horizons Ventures, OMERS Ventures і Target Global. Wefox має намір використати виручені кошти для розробки продуктів і розширення в Європі, а пізніше в Азії та США.

Однак зростання премії компанії обумовлено різними придбаннями, а не кращим продуктом чи моделлю розподілу. Одне з придбань стосувалося італійського страхового брокера Mansutti – згідно з повідомленням німецького ЗМІ, ціна покупки склала близько 350 мільйонів євро.

Звичайно, M&A є популярною страховою стратегією для зростання серед традиційних страхових компаній, але Wefox продовжує говорити, що вони відрізняються від традиційних страхових компаній.  | Форіншурер / Joanna Logvin