МТСБУ провело опитування постраждалих в ДТП, які отримували відшкодування з гарантійних фондів


МТСБУ провело чергове щорічне опитування постраждалих в ДТП, які отримували відшкодування з гарантійних фондів Бюро. Загальна оцінка задоволеності процедурою врегулювання склала 9,4 бали за 10-бальною шкалою, де 10 – максимально високий бал, це найкращий показник за всі три роки проведення такого опитування.

Переважна більшість опитуваних (84%) поставила МТСБУ найвищу оцінку в 10 балів, подякувавши співробітникам Бюро за допомогу.

МТСБУ цитує декілька відгуків:

  • «Спілкуванням та роботою працівників дуже задоволений».
  • «Ідеально не може бути, але дуже сподобалось, що все онлайн, і особливо зручно що є особистий кабінет потерпілого».
  • «Приємно вражений тим, що відшкодування було здійснено дуже швидко, а не чекаючи крайніх термінів».
  • «Задоволений на 12 балів! Все чітко пояснили, допомогли та швидко виплатили».

«Співробітники Бюро зробили все можливе та неможливе, щоб попри наслідки російської агресії, люди, що звертаються до нас за виплатами, отримали їх якомога швидше та з гідним рівнем сервісу», - прокоментувала заступник генерального директора Бюро Людмила Білошицька.

В МТСБУ зазначають, що традиційно значна частина зауважень постраждалих стосується суми отриманого страхового відшкодування, причиною цього у переважній кількості випадків є те, що розмір компенсації згідно законодавства визначений із урахуванням зносу для автомобілів старших за 5-7 років.

«Середній вік автомобілів в Україні становить 19-24 роки, і зрозуміло, що із-за війни автопарк навряд чи швидко оновлюватиметься. Я радий зазначити, що найближчим часом проблема компенсації не в повному обсязі із-за врахування зносу автівки має бути вирішена. Новий законопроєкт «Про ОСЦПВ» №8300 декілька тижнів тому був прийнятий в першому читанні, і він передбачає перехід до здійснення відшкодувань в розмірі, необхідному для відновлення транспортного засобу (тобто без врахування «зносу»). Крім того, новий законопроєкт містить ще цілу низку норм, що підвищують рівень захисту учасників дорожнього руху, тож впевнений, довіра до страхування в Україні зростатиме», - говорить Людмила Білошицька.  | Форіншурер