Ринок перестрахування генерує рентабельність власного капіталу на рівні 4-5%


Ринок перестрахування генерує показники рентабельності власного капіталу на рівні 4-5%Постійний розрив між коефіцієнтами рентабельності власного капіталу та загальною вартістю капіталу є одним із ключових чинників підвищення цін на перестрахування в майбутньому.

Звіт AM Best містить думки учасників ринку перестрахування та базується на брифінгу, проведеному агенцією, під час якого група аналітиків AM Best і керівників галузі обговорювала тиск на ціни навколо поновлення договорів перестрахування 1 січня 2023 року, йдеться у звіті Global Reinsurance Market Challenging Renewals.

Постійно високий рівень збитків і нестабільності внаслідок невеликих і середніх природних катастроф у поєднанні зі зростанням інфляції та геополітичними проблемами зробили ризик катастрофи майна менш сприятливим для перестраховиків.

Сегмент перестрахування генерує показники рентабельності власного капіталу на рівні приблизно 4-5% на ринку, де вартість капіталу принаймні вдвічі більша. За словами одного з учасників дискусії, Карлоса Вонг-Фупуї, старшого директора AM Best, вартість капіталу ще більше зросте.

«Незважаючи на покращення тенденцій ціноутворення та жорсткіші положення та умови, новий капітал дотримується дуже обережного підходу», — сказав Вонг-Фупуй. «Хоча ринок залишається добре капіталізованим, важливо відзначити, як зміниься структура капіталу перестраховиків».

Разом із Вонг-Фупуєм у дискусії взяли участь генеральний директор Somers Re Ліз Каннінгем та Адітя Датт, президент Aeolus Capital Management. Каннінгем сказав, що страховики нерухомості зазнали найсильнішого удару під час поновлення 1 січня, загалом на 50-100% зросли лінії, що піддаються катастрофі.

Датт сказав, що деякі фактори, що впливають на поповнення капіталу, знаходяться поза контролем сектора, такі як швидкі зміни процентних ставок і приблизно 20% зниження на фондових ринках, і все це лише за останні 12 місяців. Він зазначив різницю в економічних умовах порівняно з останніми 30 роками в поєднанні зі збільшенням числа великих катастроф.

Додаткові теми дослідження включали майбутню роль цінних паперів, пов’язаних зі страхуванням, у страхуванні ризиків майнових катастроф, вплив економічної нестабільності на ринкові умови та чи достатньо стабілізувалися ціни та результати перестрахування, щоб переконати нових інвесторів і капітал вийти на ринок.  | Форіншурер