Lloyds Banking Group інвестувала у SaaS-іншуртех компанію Caura


Lloyds Banking Group інвестувала у SaaS-іншуртех компанію CauraLloyds Banking Group інвестувала 4 мільйони фунтів стерлінгів у автомобільний іншуртех-застосунок Caura, розроблену для того, щоб позбавити від клопоту власника автомобіля.

Заснована в 2018 році компанія Caura для iOS і Android надає єдиний інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для всіх платежів, пов’язаних з водінням. Сьогодні він обслуговує 30 мільйонів автомобілістів у Великобританії, які наразі використовують від 8 до 10 програм і веб-сайтів для керування своїми автомобілями. Забуття сплатити постійно зростаючий список зборів і платежів коштує водіям мільярди фунтів у вигляді непотрібних штрафів щороку, йдеться у звіті FinTech M&A Market.

Caura спрощує керування автомобілем, надсилаючи водіям відповідну інформацію та своєчасні нагадування, щоб допомогти їм дотримуватися вимог. Безпроблемно керуючи страхуванням автомобіля, ТО, транспортним податком, дорожніми зборами та міськими зборами, Caura економить час і гроші водіїв.

Інвестиції Lloyds Banking Group підтримають розробку нових і існуючих продуктів і послуг як для споживачів, так і для компаній, включаючи технічне обслуговування транспортних засобів і паркування у Великобританії для застосунків для iOS і Android.

"Ця інвестиція є ще одним важливим кроком вперед у наших планах щодо тісної співпраці з фінтех-компаніями та технологічними партнерами, щоб об’єднати дані та технології", зазначила Кірсті Раттер, директор з інвестицій у фінансові технології Lloyds Banking Group.

Наступним кроком Caura є застосування технології для перегляду процесів страхування та технічного обслуговування автомобілів, які залишаються застарілими та стійкими до змін.

Майбутні плани Caura включають розробку вбудованих фінансових послуг, таких як автокредити та страхування, платіжні рішення з білими мітками для автомобільних партнерів і SaaS-рішення для самообслуговування клієнтів МСП.

Ця інвестиція є частиною зобов’язання Lloyds Banking Group перед Fintech Delivery Pledge – загальноіндустріальною ініціативою, спрямованою на посилення глобальних позицій фінансових послуг Великобританії, роблячи партнерські відносини між фінтех-компаніями та великими фінансовими установами гладкими та продуктивними.

Інвестиція в Caura стала першою інвестицією Lloyds Banking Group у 2023 році після успішного раунду фінансування у 2022 році. Цими інвестиціями керує нещодавно сформована команда Групи Fintech Investment, яка зосереджена на виявленні та вивченні можливостей інвестицій у фінтех.  | Форіншурер