Шахрайство зі страхуванням на випадок безробіття в США за останні 2 роки склало понад $60 млрд


Шахрайство зі страхуванням на випадок безробіття за останні два роки може скласти понад 60 мільярдів доларів, згідно зі звітом Управління звітності уряду США (GAO).

У той час як державні кадрові агентства наразі підтвердили шахрайські претензії на загальну суму лише 4,3 мільярда доларів, згідно зі звітом GAO, принаймні 45 мільярдів доларів претензій щодо страхування від безробіття під час пандемії позначено як потенційно шахрайські. Загальна сума шахрайства склала понад 60 мільярдів доларів і, можливо, набагато більше.

З квітня 2020 року по вересень 2022 року було виплачено приблизно 878 мільярдів доларів у вигляді допомоги по безробіттю, причому деякі штати тільки почали виявляти шахрайські заяви, які мали місце в цей період. Наприклад, Департамент зайнятості та сімейних послуг штату Огайо підтвердив, що зараз розслідує субпідрядника, підозрюваного в крадіжці понад 10 мільйонів доларів із системи безробіття штату.

Звіт GAO додає ваги твердженням про те, що запровадження чотирьох нових програм допомоги з безробіття під час пандемії поставило державні системи під значну напругу та дозволило шахраям незаконно отримати претензії.

Незважаючи на те, що Міністерство праці вжило заходів для запобігання, виявлення та реагування на шахрайство зі страхуванням на випадок безробіття, включаючи надання фінансування та вказівок для штатів, цих дій було недостатньо.

У звіті рекомендується, щоб Міністерство праці розробило стратегію боротьби з шахрайством, засновану на системі контролю ризиків шахрайства. GAO також закликає департамент розглянути рекомендації, зроблені в жовтні 2021 року, щоб визначити пріоритетність запобігання шахрайства зі страхуванням на випадок безробіття та аналізу впливу.

Виконуючий обов’язки помічника міністра праці Брент Партон написав у відповідь, що його департамент справді має план забезпечення цілісності програми страхування на випадок безробіття та працює над виконанням рекомендацій GAO. Партон, однак, заперечував проти вказівок у звіті завершити ці рекомендації, перш ніж вживати будь-яких нових стратегій боротьби з шахрайством.  | Форіншурер