Іншуртех «Hi.health» залучив 6 млн євро в рамках попереднього фінансування серії A


Австрійська іншуртех-компанія «Hi.health» залучила 6 мільйонів євро під час попереднього раунду фінансування серії A, який очолювали існуючі інвестори SpeedInvest і Calm/Storm. До раунду також приєдналися нові міжнародні інвестори Haymaker Ventures, Fin VC і Nina Capital.

«Hi.health» має на меті спростити виставлення рахунків і відшкодування в сфері медичного страхування. Команда отримала нове фінансування, оскільки планує розвивати продукт далі та виходити на нові ринки.

Завдяки цьому фінансуванню команда планує розширити кількість персоналу, збільшити кількість продуктів і присутність на ринку, а також збільшення кількості компаній-партнерів. «Hi.health» також хоче в майбутньому запропонувати свої послуги фармацевтичним компаніям та постачальникам програмного забезпечення для лікарів. Стартап розробив digital insurtech рішення, яке спрощує процес відшкодування для застрахованих.

Заснована в 2018 році Фредріком Дебонгом (екс-mySugr) і Себастьяном Грубером, мета нового проекту полягає в тому, щоб дозволити людям отримувати відшкодування медичних витрат у швидший і простіший спосіб. Хоча медичне страхування часто вважається ефективним способом подбати про своє здоров’я, безсумнівно, воно може мати певні ускладнення – головним винуватцем є оплата рахунків.

Команда розробила додаток, який пропонує зручний і безпечний доступ до виставлення рахунків за медичне обслуговування.

Користувачі можуть надсилати свої рахунки-фактури в цифровому вигляді, а «Hi.health» подбає про подальшу обробку, виставлення рахунків і обслуговування клієнтів, забезпечуючи безперебійну роботу користувача. Завдяки інтегрованій «бібліотеці» користувачі отримують прозорий огляд відповідних цифрових медичних продуктів і послуг, які покриваються їх страховкою.

З моменту запуску програми в 2019 році компанія сприяла відшкодуванню понад 50 мільйонів євро.

Продукт постійно вдосконалювався – наприклад, покупки, зроблені у вибраних онлайн-магазинах, тепер можна оплачувати безпосередньо через додаток. Окрім інтернет-аптек, онлайн-оптики, постачальники послуг телемедицини та постачальники профілактичних курсів тепер також інтегрували систему "hi.direct".  | Форіншурер