Іншуртех з кіберстрахування Cowbell випустив моделювання катастрофічних кіберподій


Іншуртех з кіберстрахування Cowbell випустив моделювання катастрофічних кіберподійCowbell, постачальник послуг кіберстрахування для малих і середніх підприємств (МСП), запустив платформу «Моделювання катастрофічних кіберподій» та документацію до неї, яка описує шлях до моделювання кіберподій.

Мета Cowbell — допомогти малим і середнім підприємствам запобігти кібернетичним подіям катастрофічного масштабу та відновитися після них, створивши основу для моделювання таких подій.

Хоча системні події, такі як фінансова криза 2008 року та пандемія COVID-19, вплинули на малий і середній бізнес, системної кібер-події з широкомасштабним катастрофічним впливом ще не було.

У документі Cowbell описано існуючі ризики, надано МСП поради щодо посилення кіберзахисту та досліджено, як дані можуть допомогти в моделюванні катастроф у разі безпрецедентної кіберподії.

Розуміння та кількісна оцінка катастрофічних кібер-подій на ринку МСП має вирішальне значення для розблокування потенціалу, необхідного для задоволення ринкового попиту та захисту від руйнівних атак.

У 2023 році провайдери кіберстрахування сформулюють відповідні моделі для катастрофічних кіберподій на критично важливому ринку МСП. Аналіз даних і висновків малих і середніх підприємств, а також аналіз вразливостей ширшої кібер-екосистеми МСП і їх взаємозв’язків призведе до більш точної кількісної оцінки системного кіберризику.

Cowbell прокладає шлях до оцінки катастрофічних подій на ринку МСП, підкреслюючи відмінності між системними ризиками, катастрофічними подіями та стратегіями пом’якшення, які вже існують.

CAT-моделювання не є універсальним, і існують недоліки в поширенні поточних моделей – тих, що застосовуються до природних катастроф або великих підприємств – на МСП.

Більш передбачуваний характер кіберінцидентів порівняно зі стихійними лихами дає змогу екосистемі малого та середнього бізнесу організовувати та готувати ефективні відповіді, які зменшують вплив кібератак.

Провайдери кіберстрахування можуть «допомогти зменшити прогалину в захисті за допомогою чітко визначених ризиків і проактивного, розширеного андеррайтингу.  | Форіншурер