У Броварах розбився гелікоптер ДСНС, загинуло 18 чоловік, у т.ч. керівництво МВС України


У Броварах розбився гелікоптер ДСНС, загинуло 18 чоловік, у т.ч. керівництво МВС України18 січня о 8:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у 14-поверховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 9:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано.

Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович, повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Керівництво МВС летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з "гарячих" точок країни. Літальний апарат впав на дитячий садочок. Про це повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

"На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС. Внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11 годину загинуло 15 людей, з них 3 дитини. Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень", - зазначають своєю чергою у ДСНС.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.

У Броварах розбився гелікоптер ДСНС, загинуло 18 чоловік, у т.ч. керівництво МВС України

Також зазначається, що вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225.

На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС.

"Трагедія у Броварах. Внаслідок падіння гелікоптера щонайменше 18 загиблих. Серед них міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його заступник Євгеній Єнін, держсекретар міністерства Юрій Лубкович. Велика втрата для урядової команди та всієї держави", - зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також висловив співчуття родинам усіх загиблих і доручив негайно створити спеціальну групу для детального розслідування всіх обставин трагедії.   | Форіншурер