Страхова компанія «ІНГО» уклала нові облігаторні договори перестрахування на 2023 рік


Незважаючи на зменшення загальної кількості перестраховиків, що продовжують працювати на ринку України, страховій компанії «ІНГО» вдалося заручитися підтримкою західних партнерів та укласти нові облігаторні договори на 2023 рік.

Для компенсації інфляційних впливів «ІНГО» збільшила загальний обсяг мультиризикової облігаторної програми з 1 млрд. до 1,2 млрд. грн., секцію страхування вантажів з 200 до 300 млн. грн. та підвищила рівень власного утримання з 8 до 10 млн. грн. При цьому компанія має можливість використовувати повну перестрахову місткість (1,2 млрд. грн.) при співстрахуванні майна на українському ринку. Таким чином у разі страхування великих ризиків страхувальник або брокер завдяки «ІНГО» може швидше зібрати необхідну ємність.

Перестраховики «ІНГО» мають міжнародні рейтинги фінансової надійності Standard & Poor’s - не нижче А+ та A.M. Best A-. Лідер мультиризикової облігаторної програми – перестрахова компанія SCOR (Франція).

За мультиризиковою облігаторною програмою «ІНГО» має можливість страхувати майно та технічні ризики (включаючи будівельно-монтажні ризики, спеціальну техніку), вантажі, залізничний транспорт. Двома іншими облігаторними програмами надається перестрахове покриття для водного транспорту та сільськогосподарських ризиків. Також компанія продовжує страхувати перерву у виробництві, загально-цивільну відповідальність перед третіми особами, професійну відповідальність, відповідальність роботодавця та товаровиробника.

Страхова компанія «ІНГО» зберегла можливість приймати ризики у вхідне перестрахування і планує й надалі розвивати цей напрямок.

Незважаючи на те, що більшість ризиків, пов’язаних з війною та масовими заворушеннями, наразі виключені з покриття українських страховиків, «ІНГО» готова пропонувати таке покриття в певних аспектах. А саме: по секції вантажів компанія має можливість страхування воєнних ризиків у Чорному морі, за виключенням переліку певних зон, визначених Комітетом з військових ризиків Асоціації страховиків Ллойда (Joint War Committee). Це надає можливість охопити значний обсяг перевезень у рамках «зернового коридору», включаючи вантажопотоки з українських портів на Дунаї.

Для убезпечення більшої кількості вантажів «ІНГО» в 2023 році збільшила перестрахову ємність в цьому сегменті з 200 млн. до 300 млн. грн. Також компанія може надавати покриття воєнних ризиків у невеликих обсягах (2-4 млн. грн.) при вантажних перевезеннях по суші, але вже в рамках власного утримання.  | Форіншурер