Міжнародна група P&I Клубів завершила створення пулу та структури GXL перестрахування на 2023/2024


Міжнародна група P&I Clubs завершила створення пулу та структури GXL перестрахування на 2023/2024Міжнародна група P&I Клубів (International Group of P&I Clubs) завершила створення структури контрактів GXL перестрахування на 2023/2024 рр., забезпечивши покриття лише невеликим підвищенням тарифів для судновласників, незважаючи на складні ринкові умови.

Міжнародна група побачила сприятливе середовище у своїй програмі на 2022/2023 рр., але зазначає, що партнери з перестрахування постраждали як від урагану «Ян», так і від російсько-української війни.

«Спілкування між міжнародною групою та лідером GXL, AXA XL, а також з багатьма давніми партнерами з перестрахування допомогло всім сторонам зрозуміти важливість та унікальний характер вимог до покриття для підтримки глобальної спільноти судноплавства», - зазначив Майк Холл, голова комітету International Group of P&I Clubs з перестрахування.

У рамках своєї програми GXL група продовжила одне з двох своїх 10% багаторічних приватних розміщень (які забезпечують покриття на $650 млн xs $100 млн), замінивши інше 10% приватне розміщення на 5% лінію.

Це, у свою чергу, означає збільшення на 75% частки GXL для відкритого ринку, у межах яких покриття COVID-19-ризиків, зловмисних кіберризиків та інших пандемічних ризиків були розширені та тепер безкоштовні та необмежені для всіх претензій на суму до 650 мільйонів доларів.

International Group оприлюднила інформацію про те, що основне GXL розміщення ($2 млрд xs $100 млн) повернулося до трьох рівнів, як і позиція для поновлення договорів у 2020 і 2021 роках.

Рівень утримання для окремих P&I клубів залишається на рівні 10 мільйонів доларів, кумулятивний ліміт залишається до 100 мільйонів доларів xs 10 мільйонів доларів, із загальним середнім підвищенням тарифу для судновласників на 5,8%.  | Форіншурер