S&P прогнозує загальний коефіцієнт збитковості ринку Lloyd’s за 2022-2023 на рівні 95%


S&P прогнозує загальний коефіцієнт збитковості ринку Lloyd’s за 2022-2023 на рівні 95%Загальний коефіцієнт збитковості Lloyd’s of London прогнозується на рівні 95% на кінець 2022 року, очікуючи такого ж показника на 2023 рік.

S&P Global Ratings зазначило, що цей прогноз враховує сукупний коефіцієнт Lloyd’s у 91,4% за півроку 2022 року, а також враховує резервування 1,1 мільярда фунтів стерлінгів на російсько-український конфлікт і 2,2 мільярда фунтів стерлінгів на ураган «Ян».

Незважаючи на значні резерви, зростання процентних ставок та інвестиції в приватні активи через нещодавно запущену інвестиційну платформу, нормативний коефіцієнт платоспроможності Lloyd’s на ринку та коефіцієнт платоспроможності залишалися стабільними протягом 2022 року.

Lloyd’s має комфортний надлишок капіталу як за нормативним показником платоспроможності за півріччя 2022 року, який становив 179% (на кінець 2021 року – 177%), так і за центральним коефіцієнтом платоспроможності 395% (на кінець 2021 року – 388%).

S&P очікує, що як загальноринкові, так і внутрішні показники платоспроможності залишатимуться стабільними навіть у сценаріях надзвичайного стресу, таких як катастрофічні події, або якщо інфляційне середовище збережеться у 2023 та 2024 роках.

S&P також підвищило рейтинг випуску субординованих облігацій Lloyd’s Tier 2 до «A-» з «BBB+». Раніше S&P застосовувало дві позначки, щоб відобразити вищий ризик платежу через відстрочення купонного доходу порівняно з подібними гібридами, оціненими в категорії «А». Це сталося через те, що S&P вважало рівень платоспроможності Lloyd’s у минулому суттєво ближчим до точки обов’язкової відстрочки, враховуючи його чутливість до серйозних подій.

Значна вразливість Lloyd’s до ризику природних катастроф, складне макроекономічне середовище через зростання інфляції та невизначеність навколо російсько-української війни створюють потенціал для нестабільності рівня його платоспроможності.

Це компенсується стабільністю коефіцієнта платоспроможності, який зберігався у 2022 році, кращими очікуваними показниками операційної діяльності та можливістю рекапіталізувати за потреби.  | Форіншурер