Міжнародна асоціація органів страхового нагляду IAIS опублікувала Дорожню карту на 2023-2024 роки


Міжнародна асоціація органів страхового нагляду IAIS опублікувала Дорожню карту на 2023-2024 рокиМіжнародна асоціація органів страхового нагляду (International Association of Insurance Supervisors) опублікувала Дорожню карту IAIS на 2023-2024 роки (pdf), яка окреслює програму роботи IAIS на наступні два роки та керується Стратегічним планом на 2020-2024 роки.

«У період 2023-2024 років IAIS приділятиме пріоритет зусиллям щодо ключових багаторічних проектів, а також відповідатиме на численні глобальні проблеми та тенденції, з якими стикається страховий сектор», — повідомила голова виконавчого комітету IAIS Вікі Сапорта.

Дорожня карта на 2023-2024 рр. передбачає суттєву послідовність у робочому плані IAIS із заходами, зосередженими на:

  • Завершення розробки глобальних стандартів, зокрема, Стандарту страхового капіталу (ICS) для міжнародних активних страхових груп (IAIG);
  • Оцінка тенденцій і ризиків у світовому страховому секторі - за допомогою Глобального моніторингу (GME) - важливий стовп Холістичного механізму для оцінки та пом'якшення системного ризику (Holistic Framework);
  • Сприяння ефективній наглядовій практиці, зокрема у відповідь на прискорення тенденцій у світовому страховому секторі;
  • Підтримка та оцінка впровадження узгоджених глобальних стандартів та оцінка їх комплексного та послідовного впровадження, включаючи заходи макропруденційного нагляду, які є частиною Цілісної структури.

Період 2023-2024 років буде важливим для кількох ключових проектів реформування IAIS. Перед завершенням розробки ICS IAIS проведе консультацію з громадськістю щодо ICS як встановленої вимоги до капіталу (PCR), проведе оцінку економічного впливу ICS і розпочне оцінку того, чи забезпечує метод агрегування результати, порівнювані з ICS, і отже, буде вважатися підходом, еквівалентним результату, для впровадження ICS як PCR.

IAIS також проводитиме консультації щодо перегляду ключових стандартів капіталу та платоспроможності, які є основою ICS: проект переглянутого ICP 14 (Оцінка) та ICP 17 (Достатність капіталу).

Після того, як у грудні 2022 року Рада з фінансової стабільності (FSB) схвалила цілісну структуру IAIS, IAIS продовжуватиме відстежувати можливе накопичення системного ризику через GME та оцінювати впровадження наглядових заходів цілісної структури. На основі перших років впровадження Цілісної рамки IAIS також розпочне перегляд певних стандартів, наприклад, для підвищення ясності тлумачення стандартів.

Одночасно IAIS продовжуватиме реагувати на численні ризики, виклики та можливості, що виникають у секторі страхування, включаючи ризики, пов’язані з кліматом, кібернетичні ризики, операційну стійкість, цифрові інновації, DEI, фінансову доступність і проблеми поведінки та культури. Зокрема, IAIS опублікує два звіти, пов’язані з кібернетичними та операційними ризиками, і випустить дві консультації щодо наглядових практик, пов’язаних із кліматом, щоб сприяти глобальній послідовній, адекватній реакції на ризики, пов’язані зі зміною клімату.  | Форіншурер