Як медичні страхові компанії США протистоять високій інфляції та зростанню процентних ставок?


Як медичні страхові компанії США протистоять високій інфляції та зростанню процентних ставок?Медичні страхові компанії США повинні протистояти наслідкам високої інфляції та зростання процентних ставок на тлі їхніх очікувань легкої рецесії в США у 2023 році.

Відповідно до звіту Fitch Ratings, структурні переваги, надані медичним страховикам у системі охорони здоров’я, диверсифікація бізнес-моделі та стабільні ключові фінансові показники сприяють розвитку ринку.

Медичні страхові компанії певною мірою захищені від швидкого зростання витрат на охорону здоров’я через типову трирічну тривалість контрактів із провайдерами та лікарнями. Ці контракти, які включають узгоджені тарифи на послуги, дають їм час, щоб включити вищі витрати в страхові тарифи майбутніх періодів.

Очікується, що операційна продуктивність буде погіршена через слабкість комерційної реєстрації та нестабільний рівень використання, викликаний триваючими хвилями інфекцій COVID-19, важким сезоном грипу та підвищеною кількістю випадків грипу.

Постійне підвищення процентних ставок не сильно впливає на прибутковість медичного страхування порівняно з іншими секторами, такими як страхування життя. Великі медичні страховики мають значні суми заборгованості перед медзакладами та кредити в банках.

Системи постачальників медичних послуг зараз стикаються зі значно підвищеними витратами через брак персоналу. Профспілки скористалися цим, щоб посилити свою позицію під час переговорів про нові трудові контракти. У той же час подальший тиск на витрати зумовлений цінами на фармацевтичні препарати та проблемами ланцюга постачання.

Різноманітність реєстрацій також має принести користь страховим компаніям, оскільки очікуване зниження комерційної реєстрації, яке зазвичай спостерігається під час рецесії, має бути частково пом’якшене збільшенням кількості зареєстрованих у Medicare та Medicaid.

Fitch зазначило, що у 2023 році існує потенційна перешкода для страховиків із пропорційно високим рівнем впливу програм Medicaid.

Надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я, пов’язаний з пандемією, спочатку було оголошено в січні 2020 року та з тих пір поновлювалося кожні 90 днів, а поточне продовження на 90 днів закінчується 11 січня 2023 року. Учасників Medicaid можна виключити лише після закінчення місяця, в якому закінчується термін дії надзвичайного стану.

Очікується, що від 5 до 14 мільйонів учасників Medicaid втратять страхове покриття. Так, станом на середину 2022 року число учасників Medicaid зросло до 90 мільйонів осіб, а з початку 2020 року – майже на 19 мільйонів.  | Форіншурер