Глобальний ринок цифрових двійників у страхуванні та фінансах зросте до $6,8 млрд у 2026 році


Глобальний ринок цифрових двійників у страхуванні та фінансах зросте до $6,8 млрд у 2026 роціОчікується, що глобальний ринок цифрових двійників фінансових і страхових послуг зросте з 2,95 мільярда доларів у 2021 році до 3,57 мільярда доларів у 2022 році при середньорічному темпі зростання (CAGR) 20,9%. За даними Research & Markets, ринок digital twin зросте до 6,82 мільярда доларів у 2026 році при середньорічному темпі зростання 17,6%.

Північна Америка була найбільшим регіоном у сфері цифрових фінансових послуг. Регіонами, охопленими у звіті є Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Західна Європа, Східна Європа, Північна Америка, Південна Америка, Близький Схід і Африка.

Очікується, що зростаюча урбанізація в усьому світі сприятиме зростанню ринку цифрових фінансових послуг і страхування. Урбанізація означає збільшення щільності населення в міських районах порівняно з сільськими.

Завдяки урбанізації та збільшенню чистого доходу люди можуть дозволити собі платити за цифрові послуги замість того, щоб фізично відвідувати банки чи страхові компанії. Наприклад, за даними Департаменту з економічних і соціальних питань ООН, до 2050 року 68% населення світу проживатиме в містах.

Таким чином, зростаюча урбанізація та зростання доходу є рушійною силою розвитку ринку цифрових двійників фінансових послуг і страхування.

Очікується, що дедалі більше впровадження хмарних технологій сприятиме зростанню ринку фінансових послуг і страхування. Використання хмарних технологій у цифрових страхових і фінансових послугах сприятиме впровадженню цифрових двійників, оскільки вони пропонують більшу безпеку та швидший час обробки за зниженими цінами.

Наприклад, згідно з опитуваннямри, проведеним Flexera, з 786 технічних спеціалістів 94% використовують хмарні рішення, а 69% із них використовують гібридні хмарні рішення.

Дедалі більше впровадження хмарних технологій стимулює ринок цифрових двійників.

Цифровий двійник (Digital Twin) — програмний аналог фізичного пристрою, що моделює внутрішні процеси, технічні характеристики та поведінку реального об'єкта в умовах впливу перешкод та навколишнього середовища. Важливою особливістю цифрового двійника є те, що завдання на нього вхідних впливів використовується інформація з датчиків реального пристрою, що працює паралельно. Робота можлива як в онлайн, так і в офлайн-режимі. Далі можливе проведення порівняння інформації віртуальних датчиків цифрового двійника з датчиками реального пристрою, виявлення аномалій та причин їх виникнення.  | Форіншурер