Insurance Europe підтримує інтеграцію ризиків сталого розвитку в Solvency II


Insurance Europe зазначає, що хоча вимоги до страховиків щодо інтеграції ризиків сталого розвитку у їхні інвестиції, андеррайтинг і резервування вже є частиною Solvency II, галузь визнає перевагу додавання деяких додаткових роз’яснень.

У ньому зазначається, що європейські страховики підтримують амбітну програму сталого розвитку ЄС і зобов’язуються продовжувати сприяти переходу до більш сталого суспільства та відігравати свою роль у досягненні цілей Зеленої угоди ЄС.

Сталий розвиток є ключовим елементом перегляду Solvency II, і страховики підтримують зміни, які можуть допомогти прояснити, як ризики сталого розвитку, включаючи ризики зміни клімату, належним чином інтегруються в структуру Solvency II, якщо це ще не так.

Insurance Europe заявляє, що галузь підтримує пропозиції Комісії щодо сталого розвитку, які базуються на оцінці ризику, такі як регулярні перегляди та оновлення, у разі необхідності, обсягу та калібрування параметрів стандартної формули, що стосуються ризику природних катастроф, пов’язаних із кліматом, разом із включенням аналіз сценарію зміни клімату в ORSA.

Федерація також бере до уваги повноваження EIOPA досліджувати, чи є диференційований пруденційний підхід до зелених/коричневих активів, а також активів із соціальною метою, виправданим на основі доказів різниці в ризиках.

Крім того, галузь підтримує плани переходу, які дуже широкий спектр компаній, у тому числі страховики, повинні будуть створити та оприлюднити, як наразі передбачено міжгалузевими директивами Директиви щодо належної перевірки корпоративного сталого розвитку та звітності корпоративного сталого розвитку.

Тому, щоб уникнути непотрібного дублювання та неузгодженості, Insurance Europe додає, що немає потреби включати плани переходу до галузевого законодавства, такого як Solvency II.  | Форіншурер