Вчені визначили, що невакциновані водії частіше потрапляють у ДТП. Як страховики можуть використати це?


Вчені визначили, що невакциновані водії частіше потрапляють у ДТП. Як страховики можуть використати це?Дослідження канадських вчених виявило сильну кореляцію між водіями, які були вакциновані проти COVID-19, і вищим ризиком потрапляння у ДТП. На думку дослідників, страховики можуть використати ці результати для виправдання підвищення тарифів на автострахування, пише Beinsure з посиланням на публікацію The American Journal of Medicine.

Протягом літа вчені перевірили державні записи понад 11 мільйонів дорослих, виявивши, що 16% з них не отримали вакцину від COVID.

Невакциновані люди мали на 72% більше шансів стати учасниками серйозної автоаварії (мається на увазі ДТП, під час якого принаймні одну людину було доставлено до лікарні), ніж ті, хто отримав вакцину.

Оскільки активність водіння повільно повертається до допандемічного рівня, багато автостраховиків попереджають, що відволікання від водіння може викликати занепокоєння. 64% водіїв назвали неуважне водіння своїм найбільшим фактором ризику, далі йдуть водіння в стані алкогольного сп’яніння (57%) і наркотиків (44%), а також агресивне водіння (52%).

Надмірний ризик зіткнень, який мають нещеплені водії, переважує переваги безпеки сучасних автомобільних технологій і становить ризик для інших учасників дорожнього руху.

Хоча відмова від вакцинації автоматично не означає, що хтось потрапить у автомобільну аварію, теорія стверджує, що ті, хто нехтує рекомендаціями громадської охорони здоров’я, також можуть ігнорувати основні правила безпеки дорожнього руху.

Автори дослідження визначили потенційні причини такої поведінки, включаючи недовіру до уряду, віру в свободу, помилкові уявлення, віру в «природний захист», антипатію до регулювання, дезінформацію, бідність і особисті переконання.

Оскільки результати значні, лікарям первинної медичної допомоги слід розглянути питання про консультування невакцинованих пацієнтів щодо безпеки дорожнього руху. Страховики можуть вносити зміни до договорів страхування на основі статусу вакцинації страхувальника.

Отримані дані свідчать про те, що невакцинованим дорослим необхідно бути обережними в приміщенні з іншими людьми та на вулиці з навколишнім транспортом. Але проблеми з водінням пов’язані не лише зі статусом вакцинації водіїв.  | Форіншурер