Гонконзький мільярдер Річард Лі інвестує $200 млн у страхову компанію FWD Group


Гонконзький мільярдер Річард Лі інвестує $200 млн у свою страхову компанію FWD GroupГонконзький мільярдер Річард Лі інвестує 200 мільйонів доларів у свою страхову компанію FWD Group Holdings у рамках раунду фінансування, повідомляє Bloomberg.

Інвестиція допоможе підтримати плани розвитку страхової компанії напередодні довгоочікуваного первинного розміщення акцій у Гонконзі, яке може відбутися вже у 2023 році. Інші інвестори також виявили зацікавленість у зборі коштів для FWD перед його лістингом.

Умови раунду фінансування все ще розглядаються, і його розмір може змінитися. Оцінка страховика 9 мільярдів доларів, в 1,2-1,3 рази більше її вартості.

FWD повторно подала заявку на IPO у Гонконзі у вересні на тлі нестабільності ринку, що дало групі більше часу для підготовки до першого продажу акцій. Він міг би залучити близько 1 мільярда доларів від IPO.

Вартість нового бізнесу страховика зросла на 24,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 405 мільйонів доларів в першій половині 2022 року.

Хоча FWD повідомила про скоригований збиток у розмірі 333 мільйонів доларів за шість місяців, її операційний прибуток до оподаткування підскочив приблизно на 111% до 200 мільйонів доларів порівняно з тим самим періодом 2021 року.

Рік тому FWD залучив понад 1,6 мільярда доларів у приватних інвесторів, включаючи страхову компанію, яку підтримує Apollo Global Management.  | Форіншурер