QBE Ventures інвестувала в Geosite - каліфорнійський агрегатор геоданих для страховиків


QBE Ventures інвестувала в Geosite - каліфорнійський агрегатор геоданих для страховиків Компанія QBE Ventures інвестувала в каліфорнійський агрегатор геопросторових даних Geosite, платформа виконує «важку роботу» для отримання інформації, що стосується страхування.

Geosite автоматизує геокодування для страховиків, використовуючи численні інструменти для надання найточніших даних про місцезнаходження. QBE каже, що в поєднанні з іншими даними, такими як зображення з космічного радара, страховики можуть розробити повну картину ризиків конкретного місця, будівлі чи території.

"Платформа Geosite дає страховикам можливість обслуговувати різні функції, необхідні для ефективних сучасних страхових операцій. Навіть можливо дізнатися про втрату клієнта раніше, ніж він сам. Це робиться шляхом перетину портфоліо даних про розташування будівлі та даних із супутникових зображень", каже керівник відділу нових технологій QBE Ventures Алекс Тейлор.

Мати доступ до кількох джерел даних так само добре, як і те, що ми можемо створити єдину картину, здатність використовувати нові геопросторові знання залежить від здатності зіставляти їх із уже наявними точками даних.

Використовуючи Geosite, місцезнаходження та ідентичність споруди можна перевірити одразу після отримання першого повідомлення про збиток. Інформацію про прогнозовані втрати можна генерувати на основі характеру події – наприклад, глибини повені та будівельних матеріалів – у поєднанні з аналітичними платформами комп’ютерного зору.

Дані тепер доступні із супутників – візуальні, інфрачервоні та радари з синтетичною апертурою – літаки та дрони, але впровадження в страхових компаніях «залишається легким», і «окремі точки даних зазвичай заповнюють обмежену частину того, що потрібно знати страховикам».

До недавнього часу видимість об’єктів нерухомості клієнтів була сильно обмежена, і більшість властивостей або не геокодовані, або геокодовані неправильно. Здатність страхової індустрії реагувати на великі події та здійснювати страхування під час підготовки до них «буде трансформована» завдяки технології Geosite.

Оскільки поширеність природних катастроф зростає, ефективна інтеграція цих інструментів стане ключовою відмінністю між учасниками галузі. Точне розуміння того, де розташована нерухомість, підтримує ряд заходів протягом життєвого циклу страхування, включаючи кращий андеррайтинг, резервування та врегулювання страхових випадків. Ці інструменти є ключовими для управління витратами та контролю премій.  | Форіншурер